FOLLOW US: facebook twitter

«Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη μαγευτικές αφηγήσεις»

Ημερομηνία: 09-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Alexandros_Papadiamantis

Αφιέρωμα στον κορυφαίο των Ελληνικών Γραμμάτων από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας

Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της εκ Πύργου  φιλολόγου-συγγραφέα κ. Μαρίας Σπυροπούλου-Θεοδωρίδου «Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μαγευτικές αφηγήσεις» πραγματοποιεί τη Δευτέρα, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας,  τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 7.30μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

syndesmos-filologwn-pyrgou-olympias

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: ομιλία της συγγραφέα με θέμα «Α. Παπαδιαμάντης-Ο. Μερλιέ»,  προβολή φωτογραφικού υλικού από το αρχείο Μερλιέ με τίτλο «Περιδιαβαίνοντας τα λημέρια του Παπαδιαμάντη», παρουσίαση του βιβλίου από τη γεν. γραμματέα του Συνδέσμου κ. Αγγελική Τσούρα, σχολιασμό ερωτικών διηγημάτων του Παπαδιαμάντη από τη συγγραφέα και  ανάγνωση αποσπασμάτων από τη φιλόλογο κ. Αθανασία Κατσηδήμα. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Αγγελόπουλος.

Το βιβλίο της κ. Σπυροπούλου με μεγάλη ευαισθησία και διεισδυτική ματιά παρουσιάζει τη ζωή και τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου του κορυφαίου Έλληνα πεζογράφου. Τα ανθολογήματα του λόγου του ταξινομούνται και σχολιάζονται με σαφήνεια από τη συγγραφέα. Πρόκειται για ένα κοπιαστικό εγχείρημα που απευθύνεται στους φιλολόγους αλλά και σε όλους τους αναγνώστες και λάτρεις του Παπαδιαμάντη, ένα βιβλίο που καταγράφει υπεύθυνα το έργο και την προσφορά του συγγραφέα τεκμηριώνοντας τα γραφόμενα με αποσπάσματα από ποικίλα, υποβλητικά κείμενά του. Τέλος, είναι ένα βιβλίο που συμβάλλει στην κατανόηση του έργου του κλασικού πεζογράφου, του οποίου ο λόγος είναι πάντα επίκαιρος.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος