FOLLOW US: facebook twitter

Από το Ίντερνετ στην Ιλαρά

Ημερομηνία: 29-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”48258″ img_size=”full”][vc_column_text]«Μα διάβασα στο ίντερνετ ότι…». Η αγχωμένη μαμά άρχισε να αναπαράγει με κάθε λεπτομέρεια όσα είχε αποστηθίσει από ένα άρθρο για τις φοβερές παρενέργειες ενός εμβολίου που έπρεπε να κάνει το παιδάκι της. «Το ίντερνετ…», επανέλαβε αφήνοντας έναν ειρωνικό στεναγμό να βγει από το στήθος του ο πεπειραμένος παιδίατρος. «Όταν αρρωστήσει το παιδί σου να το πας σε αυτούς να το κάνουν καλά», συμπλήρωσε, λήγοντας μια και καλή την κουβέντα. Δεν είχε άδικο. Ο γιατρός, για ό,τι πει και για ό,τι υποδείξει, φέρει ακέραια την ευθύνη των υποδείξεών του και μπορεί να βρεθεί μέχρι και στη φυλακή γι’ αυτές. Για το ίντερνετ όμως ισχύει το ανεύθυνο. Κανείς δεν ευθύνεται αν εσύ πάρεις στα σοβαρά κάτι που διάβασες, από κάποιον που φέρεται να το έχει υπογράφει, σε κάποιο σάιτ που έτυχε να επισκεφθείς, ανάμεσα στα εκατομμύρια που κυκλοφορούν στον αχανή κυβερνοχώρο.

Το ίντερνετ είναι πράγματι ένα απίστευτο εργαλείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προάγει είτε την γνώση ή είτε την ημιμάθεια. Δυστυχώς, κατά κανόνα προάγει την τελευταία. Έτσι ο καθένας που την έχει δει γιατρός και διαβάζει «ψαγμένες» ιστοσελίδες, αυτομάτως θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να μην εμβολιάζει  τα παιδιά του, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την ζωή τους, όσο και την ζωή των άλλων. Επειδή όμως υπάρχει κράτος (έστω αυτό που υπάρχει), κάθε γονιός υποχρεούται να προσκομίσει την καρτέλα με τα εμβόλια στον παιδικό σταθμό προκειμένου να μπορέσει να τα εγγράψει. Τι έκαναν λοιπόν κάποιοι έξυπνοι που δεν ήθελαν να τα εμβολιάσουν; Κατέθεσαν πλαστές καρτέλες.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα κρούσματα της ιλαράς αυξάνονται δραματικά και σε ό,τι μας αφορά ως περιοχή, το πρόβλημα παρουσιάζεται ακόμη πιο οξύ, όπως καταδεικνύουν με σαφήνεια τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εξίσου λυπηρό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξακολουθούν να υποτιμούν τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία, πιστεύοντας ότι το φαινόμενο περιορίζεται στις κοινότητες των Ρομά. Εάν όμως γίνει το μπαμ, τότε θα καταλάβουν κι αυτοί τι σημαίνει επιδημία. Μόνο που σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι πολύ αργά. Γιατί αν παίζεις με τη φωτιά, αργά ή γρήγορα θα καείς, και το κακό είναι ότι θα πάρεις κι άλλους στο λαιμό σου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot