FOLLOW US: facebook twitter

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: «Πόσιμο Νερό, υγιεινό και καθαρό»

Ημερομηνία: 23-11-2016 | Συντάκτης:

anexartisia-diamantopoulos

Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της νέας γενιάς, η ποιότητα ζωής των πολιτών, η καθημερινότητα και πρωτίστως θέματα όπως η υγεία και η ασφάλεια -σε κάθε επίπεδο- των ανθρώπων, αποτελούν όχι πρωτεύοντα στοιχεία αλλά ζητήματα απολυτότητας.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, η 3η δύναμη στον Δήμο Ήλιδας, έχει καταθέσει μια πολιτική σχηματική έκθεση από τις 26-10-2015, με αριθμό πρωτοκόλλου 30305 και θέμα «Κατάθεση προσχεδίου προτάσεων για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα – & Στρατηγικό Σχεδιασμό – του Δήμου Ήλιδας, για την περίοδο 2015 – 2019».

Ένα από τα πρώτιστα θέματα που είχε θέσει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ στο προαναφερθέν Προσχέδιο Σκέψεων & Προτάσεων, είναι φυσικά ένα καίριο ζήτημα για μια κοινωνία, αυτό του πόσιμου νερού. Ζήτημα που έχουν θέσει -επανειλημμένως- προς την δημοτική μας παράταξη, πολλά από τα ίδια τα στελέχη μας (βλ. Νικόλαος Γκρίλλας, Θεοδώρα Μπουσδούκου, Σταύρος Μουζάκης, Γεράσιμος Στούμπανος και σειρά άλλων στελεχών) αλλά και συμπολίτες μας.

Εμείς θεωρούμε πως κομίζουμε μια άλλη φιλοσοφία για την πολιτική και πως αρεσκόμαστε στο να κινούμαστε πολιτικά και θεσμικά, σε ανύποπτο χρόνο και όχι με όρους επικαιρότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, εκφράζοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας και εν τέλει καταθέτοντας τις προτάσεις μας, αποφεύγοντας την δημιουργία εντυπώσεων και δίχως να χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι. Το μόνο που θα κάνουμε, με αφορμή και μόνο, τα όσα προέκυψαν σχετικά με την ποιότητα του νερού και το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού, σε συνδυασμό με πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, είναι να δώσουμε σήμερα στη δημοσιότητα, την πολιτική και όχι τεχνική -ή επιστημονική- προφανώς αναφορά μας, όπως αυτή είχε κατατεθεί ως ένα από τα πρώτιστα ζητήματα ενδιαφέροντος, από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ προς τον Δήμο Ήλιδας, έναν και πλέον χρόνο πριν.

Πιο αναλυτικά και αυτούσια λοιπόν:

«- Πόσιμο Νερό – Υγιεινή / Καταλληλότητα – Ύδρευση.  

Νερό, υγιεινό, καθαρό, το ύψιστο και μέγιστο αγαθό, αποτελεί αυτονόητη και αδήριτη ανάγκη για κάθε άνθρωπο, καθώς και το κύριο στοιχείο που οφείλει να εξασφαλίσει και να παρέχει μια πολιτεία στους πολίτες.

Εξασφάλιση λοιπόν, πόσιμου νερού για όλους. Βαρύτητα στην υγιεινή και την καταλληλότητα του νερού.

Προτεραιότητα στο νερό από πηγές. Π.χ.: Πηγές Κακοταρίου.

Τόσο το νερό από άντληση – γεωτρήσεις (μαγγάνιο – σίδηρο), όσο και το νερό από τη λίμνη του Φράγματος (φυτοφάρμακα – λιπάσματα κ.τ.λ.), περιέχουν συστατικά που δεν το καθιστούν πρόσφορο προς πόση. Όσον αφορά τη λειτουργία του Διυλιστηρίου, θεωρούμε επιβεβλημένη την εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού απονιτροποίησης και κάθε άλλου απαραίτητου μέτρου που χρειάζεται για την βέλτιστη υγιεινή του νερού.  

Η προτεραιότητα μας πρέπει να είναι οι πηγές, δηλαδή η πρωτογενής βάση και οι εναλλακτικές επιλογές να λειτουργούν επικουρικά – συμπληρωματικά.

~ Καταλληλότητα δικτύου αγωγών και σωλήνων ύδρευσης.

* Δίκτυο Ύδρευσης: Αντικατάσταση όπου χρειάζεται (με προτεραιότητα σε κεντρικούς αγωγούς) στη βάση της υγιεινής, δηλαδή της κατάργησης επικίνδυνων υλικών τύπου αμιάντου, ενεργοποίηση των υφιστάμενων βανών καθαρισμού του δικτύου αλλά και τοποθέτηση περισσοτέρων».

   Η αναφορά της Ανεξαρτησίας, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, έχει να κάνει τόσο με το νερό αυτό κάθε αυτό, τις πηγές που μπορεί να προέρχεται και το περιβάλλον τους, αλλά και με το δίκτυο ύδρευσης και τις αμιαντοσωλήνες, θέμα που επίσης έχει τεθεί από πολίτες και μάλιστα και προσφάτως (βλ. περιοχή «Τουμπάκι» Αμαλιάδας, όπως και αλλού).

Το να μπορεί ένας άνθρωπος να έχει νερό, υγιεινό και καθαρό, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά φυσική ανάγκη, εκ των ων ουκ άνευ.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ δεν συνηθίζει να κινείται κατόπιν εορτής, αλλά να θέτει τα ζητήματα εξ’ αρχής. «Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπαύειν» κατά την ιπποκράτεια προσέγγιση της αρχαιότητας. Και… με την ευθύνη της γενιάς μας! Με καίριες παρεμβάσεις για ουσιαστικά ζητήματα.

Κάπου εδώ, οφείλουμε όμως, να αναφέρουμε, ότι το ζήτημα του νερού και της υδροδότησης, γενικότερα, είχε αναδείξει ο κ. Αναστάσιος Σμέρος με την δημοτική παράταξη «Αριστερά στην Ήλιδα», κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με μια συμβολική επίσκεψη στις πηγές Κακοταρίου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Για ακόμα μια φορά, ένα βήμα πιο μπροστά!

Με τιμή

Νικόλαος Διαμαντόπουλος

Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας

Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος