FOLLOW US: facebook twitter

Αλλαγή πλεύσης στο ΤΕΒΑ-Η διαχείριση στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Ημερομηνία: 21-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Ενημερωτική σύσκεψη χθες στην Π.Ε. Ηλείας

Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας αναλαμβάνει τη διαχείριση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ για το 2018. Συνολικά στο νομό Ηλείας το πρόγραμμα αφορά 6000 άτομα βάσει κριτηρίων και χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο για να ενημερωθούν όσοι φορείς εμπλέκονται στο πρόγραμμα για τις εξελίξεις.

Όπως ανέφερε σε ότι αφορά τις αλλαγές η επιλογή των προμηθευτών που έως τώρα ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου, περνά στην Περιφέρεια που θα αναλάβει και τη διαγωνιστική διαδικασία. Το πρόγραμμα προβλέπει συνοδευτικά μέτρα, ύψους 5% επί του προϋπολογισμού του προγράμματος και αυτό το ποσό αναλογεί σε 170.000 – 180.000 ευρώ. Αφορούν δε τους ωφελούμενους του προγράμματος που έχουν σχέση με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ή με άλλου τύπου εμπλοκές νομικές που μπορεί να έχει αυτή η κατηγορία πολιτών.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, η βοήθεια μπορεί να είναι, η ξενόγλωσση ενισχυτική διδασκαλία, εκπαιδευτικές δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, αλλά και νομικές συμβουλές προς τους ωφελούμενους που έχουν σχέση με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ή με άλλου τύπου εμπλοκές νομικές που μπορεί να έχει αυτή η κατηγορία των πολιτών. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι εύκολο να απευθυνθούν στους νομικούς – αφού δεν έχουν την δυνατότητα να επιβαρυνθούν με μεγάλα ποσά. Παράλληλα μπορεί να είναι δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης αλλά και οτιδήποτε δράσεις προκύψουν από τους δήμους ή από τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς και θα κριθεί για το εάν θα μπορούν να υποστηριχτούν» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όπως επισήμανε «… αυτό το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ είναι ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο σαν υπηρεσία η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα εν προκειμένω, έχει επωμιστεί με κόπο και λίγο προσωπικό. Κάνουμε τον μεγάλο όγκο της δουλειάς αυτής δηλαδή το 80% της δράσης. Η Περιφέρεια δεν φαίνεται, καθώς δεν είναι εκείνη που έρχεται σε άμεση επαφή με τους ωφελούμενους, τις οικογένειες και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν παίρνουν από το χέρι μας την βοήθεια αλλά από το χέρι των δήμων. Θέλουμε οι ωφελούμενοι να γνωρίζουν σε κάθε περίπτωση, ότι εμείς μαζί με τους δήμους σε πολύ μεγάλο βαθμό, υποστηρίζουμε το πρόγραμμα αυτό και χωρίς την δική μας βοήθεια δεν θα μπορούσε κινηθεί η προσφορά. Θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα να το κάνουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, επιλύοντας κενά και προβλήματα που τυχών υπήρξαν στο πρώτα στάδιο υλοποίησης και το επόμενο διάστημα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος