FOLLOW US: facebook twitter

Έργα 9 εκ. ευρώ ξεκινούν στο επαρχιακό δίκτυο της Ηλείας

Ημερομηνία: 12-10-2016 | Συντάκτης:

georgiopoulos-new

Σειρά οδικών παρεμβάσεων ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γεωργιόπουλος

Αντιπλημμυρικά, Πύργος- Οινόη, Μιράκα- Λάλα, 111, φράγμα Πηνειού και δρόμος ΧΥΤΥ προχωρούν το επόμενο διάστημα

Σειρά έργων ύψους 9 εκ. ευρώ περίπου, για τη συντήρηση και βελτίωση του επαρχιακού δικτύου της Ηλείας, προγραμματίζει το αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της οδικής τους ασφάλειας. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, η αρχή, θα γίνει από τη συντήρηση του οδικού επαρχιακού δικτύου, βορείως του Αλφειού και συγκεκριμένα στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης καθώς η σύμβαση ύψους 3 εκ. ευρώ έχει ήδη υπογραφεί και το έργο σύμφωνα με τον ανάδοχο ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα, όπως επισήμανε ο κ. Γεωργιόπουλος, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες έγκρισης για δυο νέους διαγωνισμούς που θα «τρέξουν» και πάλι για έργα συντήρησης, προϋπολογισμού 5,87 εκ. ευρώ και αφορούν το νότιο και βόρειο τμήμα του Νομού. «Πρόκειται για έργα, 9 εκ. ευρώ περίπου, με τα οποία ερχόμαστε, με στοχευμένο και καθολικό τρόπο να βελτιώσουμε και να συντηρήσουμε το σύνολο του επαρχιακού δικτύου. Με δεδομένο ότι δαπανήσαμε 10-12 εκ. ευρώ τα δυο προηγούμενα χρόνια, φτάνουμε σε ένα ποσό 20 εκ. ευρώ σε μια τριετία οπότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει γίνει και γίνεται πολύ σπουδαίο έργο. Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για όλους, η ΠΔΕ αναζητά και βρίσκει πόρους στο μέτρο του δυνατού να βοηθήσει τη ζωή των πολιτών, την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, την οδική τους ασφάλεια. Ευχαριστώ τη δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας  για την ταχύτητα με την οποία ενεργούν και την υπευθυνότητα δρομολόγησης των διαγωνισμών» είπε και πρόσθεσε ότι θα είναι σε συνεργασία και με τους Δημάρχους διότι μπροστά τους έχουν έναν βαρύ χειμώνα.

Παρεμβάσεις σε Πύργο – Οινόη και Μιράκα – Λάλα

Ο κ. Γεωργιόπουλος, ανήγγειλε και σημαντικές παρεμβάσεις στο εθνικό δίκτυο που προέκυψαν από την συνεργασία τους με το Υπουργείο Υποδομών, τονίζοντας ότι βρίσκονται ήδη με θετική εισήγηση προς υπογραφή στο γραφείο του Υπουργού δυο στοχευμένα έργα για δυο δρόμους ιδιαίτερης σημασίας για την Π.Ε. Ηλείας.

«Πρόκειται για το δρόμο «Πύργος-Οινόη» και τις παρεμβάσεις σε 4 σημεία για το οποίο ζητήθηκαν με μελέτες 1,34 εκατ. ευρώ  και το ποσό εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση του υπουργείου καθώς και για το δρόμο Μιράκα- Λάλα όπου στη θέση Καζάνι υπάρχει σημαντική καθίζηση εδάφους και μελέτη 710.000ευρώ που έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Υποδομών. Μαζί με τα έργα συντήρησης, πρόκειται συνολικά για παρεμβάσεις των 10.5 εκατ. ευρώ. Θέλω να πιστεύω ότι από τις αρχές καλοκαιριού θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τις παρεμβάσεις σε καλύτερες καιρικές συνθήκες».

Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά του ΓΟΕΒ

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε ότι υπεγράφη η σύμβαση 840.000 ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα του ΓΟΕΒ με στόχο την αποκατάσταση και ενίσχυση της λειτουργίας του δικτύου εγγειοβελτιωτικών έργων, σχολιάζοντας ότι τα χρήματα αυτά ήταν «παρκαρισμένα» για 3-4 χρόνια και κατάφεραν να ξεμπλοκάρουν. «Οι καιρικές συνθήκες απαιτούν εγρήγορση και συντηρήσεις του αποστραγγιστικού δικτύου του ΓΟΕΒ. Αυτά τα χρήματα ήταν εις θέση τα προηγούμενα χρόνια να έχουν συντηρήσει το δίκτυο και να μην κινδυνεύουμε από πλημμύρες σε καλλιέργειες και κατοικημένες περιοχές. Τις επόμενες μέρες αρχίζει το έργο και θα ξεκινήσουμε, ανάλογα με τον καιρό, στα πιο επείγοντα που μπορούν να προστατεύσουν από ενδεχόμενες πλημμύρες. Αυτά είναι χρήματα που πέφτουν στην τοπική οικονομία γιατί είναι τοπικές εταιρείες που δουλεύουν άρα και εργαζόμενοι από δω, και ένα δίκτυο οικονομίας που διαχέεται γύρω από τέτοιου είδους έργα και είναι προς διπλό όφελος για την Ηλεία και τους κατοίκους της».

Αίτημα και «111», φράγμα Πηνειού και δρόμο ΧΥΤΥ

Τέλος, ο κ. Γεωργιόπουλος, επισήμανε ότι εκκρεμούν επίσης δύο αιτήματα για τα οποία υπάρχει θετική εισήγηση από την Γενική Δ/νση προς τον υπουργό και για τα οποία έχουν «δουλέψει» πολύ με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λύτρα και το Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. «Το ένα είναι η ουσιαστική χρηματοδότηση για την Ε.Ο. Πατρών-Τριπόλεως ( «111»). Το ποσό είναι σημαντικό για τα σημερινά δεδομένα, αλλά καλό είναι να περιμένουμε να αναγγελθεί και να υπογραφεί από τον υπουργό.

Το δεύτερο είναι οι παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του φράγματος Πηνειού. Έχει γίνει σημαντική δουλειά εκεί, γιατί εκεί θα έχουμε σημαντική χρηματοδότηση 1,7 εκατ. ευρώ και ενός εκατ. ακόμα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το οποίο έχει δεσμευτεί ο περιφερειάρχης. Υπάρχει και πολύ καλή εξέλιξη για τον δρόμο πρόσβασης στον ΧΥΤΥ, με τελικό δικαιούχο τον δήμο Ήλιδας. Η Περιφέρεια έχει βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Όταν έχουμε κοινές προσπάθειες όλοι οι φορείς της αυτοδιοίκησης και ενώνουμε δυνάμεις, όλοι οι φορείς πάντα καταφέρνουμε κάτι καλό για τον τόπο. Αυτό οφείλουμε να το κάνουμε κανόνα. Εγώ προσβλέπω σε αυτό και σε κάθε παρέμβασή μου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος