FOLLOW US: facebook twitter

Έγγραφη απάντηση του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Ημερομηνία: 13-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Τους καλεί να πληρώσουν τις εισφορές τους

Την δική του απάντηση για τα όσα κατήγγειλε ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ότι εν ολίγοις με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου τα αντλιοστάσια δεν είναι έτοιμα να λειτουργήσουν αν και έγιναν οι απαραίτητες εκ μέρους τους ενέργειες, έδωσε εγγράφως ο ΓΟΕΒ Πηνειού -Αλφειού, κοινοποιώντας το παρακάτω έγγραφο και στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.

Μεταξύ άλλων η Δ/ντρια του ΓΟΕΒ κ. Μαίρη Μουσταφέρη τονίζει ότι βεβαίως και η συντήρηση διοίκηση και λειτουργία των εγγειωβελτιωτικών έργων  Ά τάξης ανήκει στον ΓΟΕΒ η οποία βέβαια γίνεται με ανταποδοτικά τέλη τα οποία προυπολογίζονται και πρέπει να καταβάλλονται εγκαίρως από τους ΤΟΕΒ, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει με τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων.

«Γι αυτό  ενημερώνουμε και τον δικό σας ΤΟΕΒ για την άμεση καταβολή των εισφορών σας για να προχωράμε στην συντήρηση του έργου».

Επισημαίνει ακόμα ότι ο ΤΕΟΒ Μυρτουντίων ενημερώθηκε εγγράφως ότι πρέπει να ανταποκριθεί οικονομικά για την αντικατάσταση των αντικλεπτικών συστημάτων «ενώ παράλληλα πήραμε και τα απαραίτητα μέτρα για τυχόν ευθύνες υπαλλήλων μας σε σχέση με την κλοπή.

Επίσης με το αριθμ 74/2-2-17 σας ενημερώσαμε για τα υπόλοιπα των οφειλών σας από το 2014 έως το 2016 και παράλληλα ζητήσαμε τις συμψηφιστικές εργασίες (μισθοδοσίες , τιμολόγια κ.λ.π) για τα έτη 2014,2015 ώστε να προχωρήσουμε στο κλείσιμο και του ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης των ετών αυτών.

Με το αριθμ 171/10-3-17 έγγραφό μας ζητήσαμε και πάλι την άμεση καταβολή εισφορών προκειμένου να προχωρήσουμε στις απαραίτητες και επείγουσες προμήθειες με αναλυτικό πίνακα ανά αντλιοστάσιο συμπεριλαμβανομένων και των κλαπέντων  Α7,Α8,Α9 με το συνολικό ποσό τους όπως μας εισηγήθηκαν οι αρμόδιοι τεχνικοί μας υπάλληλοι».

Παράλληλα ο ΓΟΕΒ αναφέρεται σε μια σειρά εγγράφων του προς τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων για την άμεση πληρωμή του ηλεκτρολογικού υλικού «ποσού

16.359,60€   ώστε εντός 10 εργάσιμων ημερών από την απελευθέρωση της αντικαταβολής να επισκευαστούν τα αντλιοστάσια Α7,Α8,Α9  και μάλιστα σας επισυνάψαμε τα ιδιωτικά συμφωνητικά προμήθειας και εργασιών.

Μετά και από προφορικές πιέσεις μας η κατάθεση του αντίστοιχου ποσού πραγματοποιήθηκε από εσάς στις 22/3/17 10.000,00€ και αφού η εργοληπτική εταιρεία επέμενε δια εγγράφων της να κατατεθεί και το υπόλοιπο ποσό για την παράδοση των υλικών , αυτό το καταθέσατε (6.000,00€) στις 27-3-2017 και αφού παραλάβαμε τα υλικά καταθέσαμε το ποσό αυτό στην εργοληπτική εταιρεία και εν συνέχεια προχώρησε τις εργασίες σύμφωνα με το συμφωνητικό.

Μέχρι σήμερα που αποστείλατε το έγγραφο σας και με τις δικές μας πιέσεις έχουν αποκατασταθεί και λειτουργούν τα αντλιοστάσια Α8,Α9 και πραγματοποιούνται οι εργασίες από την εργολήπτρια εταιρεία στο Α7 αντλιοστάσιο»

Επίσης ο ΓΟΕΒ αναφέρει ότι αν ο ΤΕΟΒ Μυρτουντίων είχε καταβάλλει τακτικά τις ανάλογες εισφορέςτου, ο ΓΟΕΒ θα είχε προχωρήσει  στον καθαρισμό των αρδευτικών διωρύγων « και απορούμε γιατί ενώ αρνήστε στην καταβολή των απαραίτητων ποσών για την συντήρηση των διωρύγων ,  παράλληλα αναθέτετε λίγο πρίν την αρχή της αρδευτικής περιόδου σε ιδιοκτήτες μηχανημάτων τον καθαρισμό των διωρύγων αυτών για να ζητήσετε τον συμψηφισμό και την αφαίρεση από εμάς των αναλογούντων ποσών .Κρίνουμε απαραίτητο ότι πρώτα πρέπει εγκαίρως να καταβάλεται τα αναλογούντα ποσά σε εμάς ώστε να δημοπρατούμε εμείς σύμφωνα με τον νόμο τις εργασίες αυτές».

Τέλος, η κ. Μουσταφέρη καλεί τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων να λειτουργήσει σε κλίμα συνεργασίας για να ξεπεράσουν μαζί τα συσσωρευμένα προβλήματα του έργου για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του και καταλήγει:.

«Τέλος επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι <<καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται>> δεχόμαστε τον οποιοδήποτε οικονομικό έλεγχο όπως πάντα έχει πραγματοποιηθεί και δεν δεχόμαστε απειλές ,απλά καλό θα ήταν να ζητήσετε και αντίστοιχο έλεγχο στον δικό σας οργανισμό , ενώ για τα ψεύδη που αναφέρεστε στο έγγραφο σας επιφυλασόμεθα για κάθε  νόμιμο δικαιώμα μας (εδώ έφτασε ο κόμπος στο χτένι) και σας υπενθυμίζουμε ότι στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού μας μετέχουν και δύο αιρετά μέλη των ΤΟΕΒ τα οποία ι ενημερώνονται πλήρως όπως όλα τα μέλη για κάθε οικονομικό στοιχείο από τις υπηρεσίες μας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot