FOLLOW US: facebook twitter

Επιδαπέδιο σκάκι στην αυλή του 5ου Δημοτικού!

Ημερομηνία: 13-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Δημιουργία των μαθητών στα πλαίσια του πρότζεκτ που υλοποιούν «Ο Αειφορούλης αλλάζει το σχολείο μας».

Επιδαπέδιο σκάκι, στην αυλή του σχολείου τους, απέκτησαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, το οποίο «δημιούργησαν» οι ίδιοι στα πλαίσια του πρότζεκτ που υλοποιούν «Ο Αειφορούλης αλλάζει το σχολείο μας». Συντονιστής, είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δημήτρης Οικονόμου με συνεργάτες όλη τη σχολική κοινότητα.

Αρχικά έγινε ενημέρωση και γνωριμία των μαθητών με το σκάκι από τον πρόεδρο της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου Μιχάλη Σιγούρο και στη συνέχεια αποφάσισαν να φτιάξουν μια επιδαπέδια σκακιέρα στην αυλή του σχολείου.

Τα πιόνια, οι μαθητές τα έφτιαξαν μόνοι τους με ανακυκλώσιμα υλικά ενώ οι πλάκες της αυλής, βάφτηκαν με άσπρη και μαύρη μπογιά. Αυτό ήταν! Το παιχνίδι άρχισε!

Οι μαθητές έπαιξαν με ενθουσιασμό το γνωστό σε όλους επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής που έχει οπαδούς μικρούς και μεγάλους.

Τα Παιχνίδια στην Αυλή του Σχολείου δίνουν την δυνατότητα σε  μαθητές και  μαθήτριες  όλων των τάξεων του σχολείου  να γυμναστούν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, συμμετέχοντας τόσο κατά τη διάρκεια της ώρας της Φυσικής Αγωγής όσο και του διαλείμματος σε μια σειρά επιδαπέδιων παιχνιδιών στην αυλή του σχολείου τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος