FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα Ανδραβίδας…: Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη διοργάνωση της 83ης Ιππικής Έκθεσης

Ημερομηνία: 13-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38996″ img_size=”full”][vc_column_text]Την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων της 83ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας, έκαναν χθες οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο χώρο του δημαρχείου Ανδραβίδας, μίλησαν για την προσπάθεια που έχει γίνει για την φετινή διοργάνωση και τον διαρκή στόχο της αναβάθμισης της ιππικής έκθεσης. Ένα από τα νέα στοιχεία φέτος είναι η συνεργασία με την εταιρία «Ιπποδρομίες ΑΕ» όπου θα πραγματοποιήσουν από κοινού ημερίδα την Παρασκευή.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, τόνισε πως «… φέτος η Ιππική Έκθεση συμπίπτει με την γιορτή της Αγίας Σοφίας. Η Ανδραβίδα είναι η αλογούπολη, όμως όλη η περιοχή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αγαπά τα άλογα και στηρίζει το χώρο με διάφορες δράσεις. Διοργανώνουμε την πιο παλιά ιππική έκθεση με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Φυσικά μέσα στο χρόνο έχουμε και την Ιππική Παρέλαση αλλά και την Σπαρτακιάδα. Παράλληλα πραγματοποιούμε πλέον και ημερίδες μέσα στο χρόνο. Και φτάνουμε στην ιππική έκθεση, όπου κάθε χρόνο στοχεύουμε στην αναβάθμισή της» ανέφερε μεταξύ άλλων και επισήμανε πως και φέτος γίνεται συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Ηλείας σε συνεργασία με τους δύο συλλόγους «Κένταυροι» και «Σπάρτακοι».

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Άννα Γεωργιοπούλου – Κοντόγιωργα, όπου αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των  τριήμερων εκδηλώσεων της 83ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας. Επισήμανε πως την Κυριακή θα τιμηθούν οι δήμαρχοι που έχουν συμβάλει στην ανάδειξη του θεσμού, ενώ σε συνδυασμό και με τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας και σε συνεργασία με την ΕΦΑ Ηλείας, θα είναι ανοιχτός και επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος, με ελεύθερη είσοδο. Τέλος επισήμανε πως και ο Λαογραφικός Σύλλογος «Ο Μωριάς» τις ημέρες της Ιππικής Έκθεσης θα πραγματοποιεί, πρωί και απόγευμα, ξενάγηση στο χώρο της Εστίας Ανδραβίδας.

Ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας Λάμπης Δημόπουλος, αναφέρθηκε στις ετοιμασίες των χώρων υποδοχής των ίππων και των επισκεπτών. «Το Ιππικό Κέντρο είναι πανέτοιμο για τη διοργάνωση και σε αυτό συνετέλεσαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παλαιολόγος και Μυλωνόπουλος, καθώς και ο Όμιλος Σπάρτακος, που βοήθησαν πάρα πολύ. Για πρώτη φορά θα υπάρξει φέτος συνεργασία με την ΑΕ Ιπποδρομίες, με ημερίδα με ομιλητή εκπρόσωπό τους, κάτι που θα επιδιώξουμε και τα επόμενα χρόνια. Επίσης θα προσφέρουμε για πρώτη φορά φέτος προς τους ιπποπαραγωγούς από μια πάστα αποπαρασίτωσης» είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος η πρόεδρος της ΔΕ Ανδραβίδας Ζωή Καραβανά αναφέρθηκε στην μακρά παράδοση της περιοχής στην εκτροφή αλόγων και την ανάδειξη της δικής της φυλής. «Συνεχίζουμε 83 χρόνια τώρα τη μεγάλη Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας. Έχουμε κάνει όλα όσα χρειάζονται για μια άρτια διοργάνωση και ήδη συνεχίζουν οι εγγραφές που ξεκίνησαν την Δευτέρα.

Φέτος η μεγάλη γιορτή του αλόγου συνέπεσε με την γιορτή της Αγ. Σοφίας. Από νωρίς ξεκινήσαμε όλοι μαζί αγαπημένη τη συνεργασία για τη φετινή διοργάνωση και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα» σχολίασε και ευχαρίστησαν τους εμπλεκόμενους για την βοήθειά τους.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot