Όχι άλλη υποβάθμιση στην Αμαλιάδα
Κινητοποίηση στο πρακτορείο της ΔΕΗ εν μέσω ουρών πολιτών που ήθελαν να εξυπηρετηθούν
Η χθεσινή εικόνα στο πρακτορείο της ΔΕΗ στην Αμαλιάδα, ήταν η απάντηση προς τη διοίκηση της εταιρίας σχετικά με τον πρόθεσή της να κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα. Την ώρα που ο δήμος Ήλιδας και οι φορείς της πόλης πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ουρές σχηματίζονταν μπροστά από τα ταμεία και τα γραφεία των υπαλλήλων. Πολίτες – πελάτες της ΔΕΗ που ήθελαν να εξυπηρετηθούν, είτε για την πληρωμή των λογαριασμών είτε για την διεκπεραίωση κάποιου αιτήματος τους. Η τελική απάντηση για το αν κλείνει οριστικά ή όχι το υποκατάστημα αναμένεται ίσως και σήμερα, καθώς ο δήμαρχος Ήλιδας έχει επιδιώξει να συναντηθεί με τη διοίκηση της εταιρίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες.
Οι εκπρόσωποι του δήμου και των φορέων της πόλης, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις εννέα το πρωί έξω από το υποκατάστημα και αμέσως μετά, ο δήμαρχος που πέρασε μέσα στα γραφεία, μίλησε στους πολίτες που εξυπηρετούνταν εκείνη την ώρα και στο προσωπικό. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επανέλαβε το αποτέλεσμα των τελευταίων επαφών με τη διοίκηση της ΔΕΗ και το ενδεχόμενο που υπάρχει για την παραμονή του υποκαταστήματος.
«Δεν γίνεται να ξεκινάμε ένα διάλογο και η μια πλευρά να δείχνει με τις πράξεις της πως έχει ειλημμένη απόφαση για το λουκέτο, μαζεύοντας το αρχείο. Δεν είναι μόνο η ΔΕΗ, γνωρίζεται πολύ καλά την τακτική της Κυβέρνησης, να κάνει «Καλλικράτη» στη ΔΕΗ, στο νοσοκομείο, στο υποθηκοφυλακείο στην εφορεία, σε όλα τα υποκαταστήματα που υπάρχουν στην Αμαλιάδα. Είναι κάτι που το βιώνουμε σε όλες τις υπηρεσίες. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν πως η Αμαλιάδα είναι η δεύτερη πόλη του νομού. Εξυπηρετεί το μισό νομό από τα Δουνέικα και πάνω, εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες της Αμαλιάδας. Είναι αστικό κέντρο, ένας εκ των δύο πόλων του νομού Ηλείας που εξυπηρετεί τους μισούς κατοίκους του νομού. Δεν μπορεί να έρχεται η πολιτεία να το αλλάξει αυτό και να θέλει να τα κλείσει όλα. Πως είναι δυνατόν… Που θα πηγαίνουμε» αναρωτήθηκε ο κ. Χριστοδουλόπουλος που ζήτησε μια ξεκάθαρη απάντηση από τη διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και από τους κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη. «Να βγουν ευθαρσώς να το πουν, γιατί δεν μας ενημερώνουν, γιατί δεν παίρνουν θέση. Η ΔΕΗ δεν λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση. Είναι ακόμα υπό κρατικό έλεγχο. Τι θέλουν να την εξυγιάνουν για να την πουλήσουν με μεγαλύτερο τίμημα; Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό» εξήγησε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης στάθηκε στην κίνηση που έγινε από τους φορείς να παρεμποδίσουν την μεταφορά του αρχείου του καταστήματος. «Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το υποκατάστημα. Είδατε πόση κίνηση έχει. Με έναν υπάλληλο λειτουργεί. Θα το κρατήσουμε και θα φέρουμε και άλλο προσωπικό. Ο κόσμος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί αλλιώς, τηλεφωνικά ή στις τράπεζες. Είμαστε εδώ όλοι μαζί ενωμένοι για να κρατήσουμε τις υπηρεσίες στην Αμαλιάδα. Δεν θα μας υποβαθμίσουν, δεν θα γίνουμε χωριό. Στόχος μας είναι η καλύτερη διαβίωση των πολιτών» είπε ο κ. Σιαψάλης.
«Οι μνημονιακές πολιτικές προδιαγεγραμμένες συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Η ΔΕΗ είναι μια από τις εκφάνσεις τους. Ανησυχούμε για τη ΔΕΗ, το νοσοκομείο, το υποθηκοφυλακείο, αργότερα για το Πρωτοδικείο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως σε όλη την Ελλάδα παίζεται ακριβώς αυτό το έργο που βλέπουμε εδώ. Η ιδιωτικοποίηση λειτουργεί με αυτούς του όρους, όπως και η ελεύθερη αγορά. Αυτός είναι ο καπιταλισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσα Παναγιωτάρα.