FOLLOW US: facebook twitter

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά

Ημερομηνία: 08-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51768″ img_size=”full”][vc_column_text]Τελικά εάν δεν έχεις θράσος στη ζωή χάνεις πολλά. Μπορείς να τα καταφέρεις μια χαρά και χωρίς αυτό, ειδικά αν είσαι άξιος ή αν σε κάθε περίπτωση έχεις επιτύχει να διατηρήσεις την ακεραιότητά σου, αλλά το θράσος είναι το κλειδί που ανοίγει σχεδόν όλες τις πόρτες και κυρίως αυτήν της πολιτικής εξουσίας. Πρέπει όμως να το έχεις και πρέπει να είναι πραγματικά απύθμενο! Όσο βαθύτερο είναι, τόσο ψηλότερα σε ανεβάζει. Καμιά φορά μπορεί να σε φτάσει να γίνεις μέχρι και πρωθυπουργός της χώρας.

Αυτό που βίωσαν οι πολίτες της λεγόμενης Δυτικής Ελλάδας το διήμερο της 5ης και 6ης Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει καταγραφεί ως εκδήλωση ενός σπανιότατου φαινομένου στα χρονικά της πολιτικής μετεωρολογίας. Για την ακρίβεια πρώτη φορά συνέβη να βρέχει απαλά και ταυτόχρονα να εξελίσσεται μία τρομακτική καταιγίδα. Βροχή έπεφταν οι δεσμεύσεις του πολιτικού προσωπικού και αυτοπροσώπως του πρωθυπουργού για υποδομές που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα στην Ηλεία, η οποία ως γνωστόν έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την παρατεταμένη «ξηρασία», την ώρα που μίας απίστευτης εντάσεως καταιγίδα εκδηλωνόταν στον πυρήνα του πολιτικού συστήματος. Ο λόγος για δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς από μόνος του είναι αρκετός.

Αλλά μη φοβάστε παιδιά. Καμία ανησυχία. Όποιος μπήκε αυτές τις μέρες στον κόπο να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις τους (ευτυχώς εδώ κάτω είχαμε άλλες ασχολίες), κατάλαβε ότι το θράσος, η υποκρισία, η κυνικότητα, ο εμπαιγμός τους κλπ. συναγωνίζεται τα βάθη των ωκεανών αυτού του κόσμου. Το τεκμήριο της αθωότητας βεβαίως και υφίσταται μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Αλλά όπως ένας πολίτης είναι υπόλογος στα ελληνικά δικαστήρια, έτσι είναι κι αυτοί. Ίσα ίσα, αυτοί πολύ περισσότερο γιατί είναι δημόσιοι άνδρες με αξιώματα. Αντί όμως να δώσουν εξηγήσεις, εξαπολύουν μύδρους κατά πάντων, χωρίς καμία λογική, δίχως ίχνος αισθητικής, ενώ φυσικά για την ταμπακέρα τσιμουδιά.

Ίσως σοκαρίστηκαν. Ίσως δεν ήταν ποτέ προετοιμασμένοι, γι’ αυτό. Αυτό είναι το πρόβλημα με το θράσος. Ξεχνάς γρήγορα ότι ο καιρός έχει γυρίσματα και θεωρείς δεδομένο ότι θα σε αφήσουν ανενόχλητο να λιάζεσαι μέχρι τα βαθιά γεράματα σε φορολογικούς παραδείσους. Πάντοτε όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρωμίσει το πράγμα και αυτήν ακριβώς την βρώμα και τον καπνό ακολούθησαν οι διωκτικές αρχές του αμερικανικού κράτους και έτσι έπεσαν επάνω στην φωτιά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot