FOLLOW US: facebook twitter

Όλα έτοιμα για τον 4ο Μαραθώνιο Ολυμπίας!

Ημερομηνία: 29-03-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56330″ img_size=”full”][vc_column_text]

Αύριο το απόγευμα η λαμπρή Τελετή έναρξης του μεγαλύτερου αθλητικού και δρομικού γεγονότος της Ηλείας στο αίθριο του Μουσείου Αρχαίας Ήλιδας

Σάββατο και Κυριακή το αγωνιστικό μέρος

Από την γενέτειρα πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ήλιδα, ξεκινά αύριο Παρασκευή, το μεγαλύτερο αθλητικό και δρομικό γεγονός του νομού, ο 4ος Μαραθώνιος Ολυμπίας,  στο οποίο θα συμμετάσχουν εκατοντάδες δρομείς και αθλητές από την Ελλάδα και από πολλές χώρες του κόσμου και βεβαίως πολλοί Ηλείοι κάθε ηλικίας, που με την συμμετοχή τους θα γίνουν πρεσβευτές του αθλητισμού, της ειρήνης και της Εκεχειρίας. Η τελετή έναρξης πραγματοποιείται στις 4 το απόγευμα, στο αίθριο του Μουσείου Ήλιδας από τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο ως οικοδεσπότη της εκδήλωσης , τον πρόεδρο του σωματείου του Μαραθωνίου κ. Δημήτρη Κωσταριά  και τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές της φετινής διοργάνωσης , την ΠΕ Ηλείας, τον δήμο Ολυμπίας και το αθλητικό σωματείο ΚΟΡΟΙΒΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ. Τον μπουφέ της εκδήλωσης, επιμελούνται οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Καλυβίων, Αρχαίας Ήλιδας και Αυγείου, με παραδοσιακά κεράσματα για όλους τους προσκεκλημένους.

Ο 4ος Μαραθώνιος Ολυμπίας, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του εαρινού προγράμματος συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας δρομικής κοινότητας, το Σαββατοκύριακο, από τις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου. Μέχρι στιγμής στον δρόμο του Μαραθωνίου έχουν δηλωθεί για να τρέξουν 190 δρομείς, οι 100 εκ των οποίων είναι από διάφορες χώρες του κόσμου, 350 αθλητές στον ημιμαραθώνιο και 150 για τα 12 χιλιόμετρα, ενώ οι συμμετοχές για τις μικρές αποστάσεις των 2 χιλιομέτρων σε Πύργο, Αμαλιάδα και Ολυμπία, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1000.

Στον 4ο Μαραθώνιο θα συμμετάσχουν και πολλοί σύλλογοι με τα μέλη τους, όπως οι ποδηλάτες Ήλιδας και Πύργου, τα φροντιστήρια Ξένων γλωσσών Ηλείας PALSO, το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας κλπ.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι πλήρες όχι μόνο στο αγωνιστικό του κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει τον  Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, τον Αγώνα 12 χλμ. και τους  Αγώνες 2 χλμ. για όλους, στις τρεις μεγάλες πόλεις του Νομού Ηλείας (Αμαλιάδα, Πύργος και Αρχαία Ολυμπία) αλλά και στον τομέα του πολιτισμού αφού οι διοργανωτές προετοιμάζουν πλήθος εκδηλώσεων τόσο για την τελετή έναρξης  αλλά και για τις υπόλοιπες δύο μέρες των αγώνων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του αγωνιστικού μέρους, το Σάββατο 31/3 στις 17:00 θα γίνει ο αγώνας δρόμου 12 χλμ από Αρχαία Ήλιδα – Αμαλιάδα, 17:15 αγώνας 2χλμ για όλους στην Αμαλιάδα και 20:00 Νυχτερινός αγώνας- γνωστός ως night run-  2 χλμ. για όλους στον Πύργο .  Την Κυριακή 1/4 στις 08:30 Μαραθώνιος Ολυμπίας από Αμαλιάδα-Αρχ.Ολυμπία , στις 9:30 Ημιμαραθώνιος Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας και 10:20 αγώνας 2 χλμ. για όλους στην Αρχ. Ολυμπία. Φέτος μάλιστα ο τερματισμός των αθλητών του Μαραθωνίου θα γίνει στο χώρο μπροστά από το Αρχαίο Στάδιο και η βράβευση των αθλητών εντός του Σταδίου, γεγονός που προσθέτει κύρος στην όλη διοργάνωση και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στο μέλλον.

Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο στον τομέα του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού, αποτελώντας τον θεματοφύλακα της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ένα μέσο για τη διάδοση των αξιών του Ολυμπισμού και του Μαραθώνιου σε όλο τον κόσμο.

Όλη η Ηλεία είναι λοιπόν έτοιμη για τον 4ο Μαραθώνιο Ολυμπίας, καθώς εκτός από όσους θα συμμετάσχουν, αναμένεται να είναι χιλιάδες όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν. Οργανωτικά είναι έτοιμα τα πάντα, η Αστυνομική Δ.νση Ηλείας και η Τροχαία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ομαλή διεξαγωγή του και στην προστασία των αθλητών που θα διανύσουν ως δρομείς ένα μεγάλο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στο «πόδι» είναι και οι εθελοντές που έχουν μεγάλη συμβολή, όπως και οι Εθελοντές Σαμαρείτες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot