FOLLOW US: facebook twitter

Ψήφισμα του Συλλόγου Επαγγελματιών φωτογράφων και βιντεογράφων Ηλείας «Φωτακτίς»: Απώλεια εσόδων από τις νέες βιομετρικές ταυτότητες

Ημερομηνία: 26-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53424″ img_size=”full”][vc_column_text]Την αντίθεση του στον τρόπο με τον οποίο προωθεί η κυβέρνηση την έκδοση των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων από μια και μόνο εταιρία εντός των αστυνομικών τμημάτων, εκφράζει οΣύλλογος Επαγγελματιών φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς» όπου επισημαίνει  μεταξύ άλλων «Η υιοθέτηση των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων με τον τρόπο που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, θα σημάνει την απώλεια μια από τις κύριες πηγές εσόδων για τον επαγγελματικό μας χώρο. Οι επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση, εάν όχι εξαφάνιση του κλάδου, με κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια θέσεων απασχόλησης, ραγδαία απώλεια φορολογικών εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών. Επιπλέον θα υπάρξει και απομείωση παραγωγικού κεφαλαίου δεδομένου ότι οι επαγγελματίες του χώρου έχουν ήδη επενδύσει για την παραγωγή φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου.

Με άλλα λόγια θα υπάρξουν αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες. Από την πλευρά του ανταγωνισμού, η υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου θα δημιουργήσει μονοπώλιο στη διάθεση του προϊόντος, που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το μελλοντικό κόστος θα είναι μικρότερο ή ίσο με το ισχύον καθεστώς.»

Με αυτόν τον τρόπο θα μεταβιβαστεί βίαια ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματος των επαγγελματιών του Νομού σε μία και μόνο εταιρεία, χωρίς μείωση του κόστους για τους πολίτες, με κυβερνητική όμως επιδότηση, καθώς η εταιρεία εκτός από τα χρήματα των πολιτών, θα εισπράττει και από το Κράτος!

Φυσικά και πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα σε έκδοση νέεων ταυτοτήτων, γιατί όμως αυτό να γίνει με άλλον τρόπο από το ήδη πετυχημένο μοντέλο των διαβατηρίων;

Γιατί πρέπει ο Έλληνας πολίτης να υποχρεωθεί να συνωστίζεται σε ένα αστυνομικό τμήμα ανά Νομό για μια απλή ταυτότητα;

Γιατί πρέπει εκτός από το παράβολο να χρηματοδοτείται από το κράτος μια ιδιωτική εταιρεία; Γιατί θέλουν, για πολλοστή φορά, να πλήξουν τους ελεύθερους επαγγελματίες εις βάρος

«δικών τους» εταιρειών;

Εάν η πληροφόρηση που έχουμε ευσταθεί, θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Διαφορετικά θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάσχεση αυτής της δυσμενούς εξέλιξης.

Η πρότασή μας:

Συμφωνώντας κατ’ αρχάς με τις θέσεις της Κυβέρνησης περί ασφάλειας, υποστηρίζουμε ότι, η παροχή υπηρεσιών μπορεί να παραμείνει στα φωτογραφεία, και συγκεκριμένα στους επαγγελματίες που είναι μέλη του τοπικού Σωματείου-Συλλόγου και κατ’ επέκταση μέλη της Ομοσπονδίας Φωτογράφων Ελλάδος (ΠΟΦ).

Τα μέλη των κατά τόπους Συλλόγων-Σωματείων είναι κατ‘ αρχήν και εξ’ ορισμού τα πλέον κατάλληλα μιας ως επαγγελματίες αλλά και ως εγεγγραμμένα μέλη (δλδ. τηρούν τις προδιαγραφές που ορίζει το Σύνταγμα και λειτουργούν μέσα στα πλαίσια ελέγχου της ΠΟΦ), και έτσι μπορούν κάλλιστα να συνεχίζουν να παρέχουν τις εν λόγω υπηρεσίες.

Όσο για την διαδικασία, προτείνουμε να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι συμβεβλημμένοι επαγγελματίες θα μπορούν να ανεβάζουν on line με ειδικό κωδικό τις φωτογραφίες των ενδιαφερομένων απ’ ευθείας, χωρίς να μεσολαβεί «σκανάρισμα», αποφεύγοντας και τον κίνδυνο εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων. Οι κωδικοί για κάθε έναν επαγγελματία θα αποστέλλονται εμπιστευτικά από το Υπουργείο και ο ενδιαφερόμενος θα είναι υποχρεωμένος να τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζουν τα Καταστατικά και ο Συνδικαλιστικός Νόμος. (Έγκυρα μέλη, ταμειακώς εντάξει). Τα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται στα κατά τόπους Α.Τ. και ο ενδιαφερόμενος επαγγελματίας θα καλείται να τα υπογράψει αυτοπροσώπως.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται:

α) μείωση του κόστους

β) έλεγχος – ασφάλεια

γ) ταχύτατη εξυπηρέτηση του πολίτη και

δ) εξασφάλιση του εισοδήματος του επαγγελματία

Εκ του Δ.Σ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot