FOLLOW US: facebook twitter

Ψάχνουν τους εμπρηστές της Αλφειούσας

Ημερομηνία: 08-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38384″ img_size=”full”][vc_column_text]Δύο πυρκαγιές χθες σε δάσος κοντά στο χωριό

Ο πύρινος εφιάλτης ξύπνησε ξανά για τους κατοίκους της Αλφειούσας. Για δεύτερη φορά φέτος το καλοκαίρι, είδαν τις φλόγες να καίνε το δάσος της περιοχής και να απειλούν τις περιουσίες τους. Οι ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν εμπρησμό, καθώς περίπου δύο ώρες μετά την πρώτη πυρκαγιά και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη, εκδηλώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το πρώτο μέτωπο και δεύτερη, η οποία έγινε άμεσα αντιληπτή και αντιμετωπίστηκε πριν λάβει διαστάσεις.

Η πρώτη πυρκαγιά

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση κοντά στον Αγ. Δημήτριο Αλφειούσας και γρήγορα επεκτάθηκε στο δάσος. Η φωτιά πήρε διαστάσεις και άρχισε να καίει και σε αγροτικές εκτάσεις. Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε με όσες διαθέσιμες δυνάμεις υπήρχαν, ενώ το ίδιο άμεσα δόθηκε και εντολή για συνδρομή εναέριων μέσων. Έτσι πολύ γρήγορα πάνω από το μέτωπο της πυρκαγιάς, άρχισαν να επιχειρούν δύο αεροσκάφη Canadair από την Ανδραβίδα και πέντε PZL από την Καλαμάτα και την Τρίπολη.

Στο μεταξύ και οι επίγειες δυνάμεις είχαν εξακτινωθεί στο μέτωπο της πυρκαγιάς με οχήματα και πυροσβέστες από Ηλεία και Αχαΐα. Συνολικά 44 πυροσβέστες συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης με 22 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Σημαντική ήταν η συνδρομή με μέσα και προσωπικό των ομάδων πολιτικής προστασίας των δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και εθελοντικών ομάδων. Επίσης υπήρξε υποστήριξη με υδροφόρες και μηχανήματα από την Π.Ε. Ηλείας και το δήμο Πύργου. Συνολικά κάηκε δασική έκταση 20 στρεμμάτων και τριών αγροτικής.

Κυνήγι εμπρηστών

Περίπου δύο ώρες μετά την εκδήλωση της πρώτης πυρκαγιάς, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου εκδηλώθηκε ακόμα μια φωτιά, που έγινε άμεσα αντιληπτή και αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ωστόσο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός, καθώς δεν επρόκειτο για κάποια κηλίδωση της πυρκαγιάς που ήταν ήδη σε εξέλιξη, αλλά μια εμπρηστική πράξη. Έτσι ξεκίνησαν τόσο από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής όσο και από την Αστυνομία, έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που πιθανών να εμπλέκονται και στην πρώτη πυρκαγιά.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1504852254683-26c91a47-dbc0-3″ include=”38387,38388,38389,38390,38391″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot