FOLLOW US: facebook twitter

Χρόνια πολλά Espresso

Ημερομηνία: 20-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”58187″ img_size=”full”][vc_column_text]Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να καταφέρεσαι δημόσια εναντίον ενός άλλου μέσου και δη μιας εφημερίδας (αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι της αξίζει ο τίτλος) αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά η αθηναϊκή Espresso το παράκανε. Διότι μπορεί βέβαια να έχει κάθε δικαίωμα να σερβίρει καθημερινά  στους αναγνώστες της καλλίγραμμα οπίσθια και χυμώδη στήθη πάνω από καυτές ιστορίες αμαρτίας και εξαλλοσύνης, ωστόσο το να υμνεί θρασύτατα το χουντικό καθεστώς, πάει πολύ.

Αύριο ξημερώνει 21η Απριλίου, μία μαύρη μέρα στην οποία η Ελλάδα μπήκε στον γύψο για μία επταετία, γεγονός το οποίο της κόστισε κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, εθνικά, εξελικτικά, της κόστισε ακόμη και την Κύπρο. Χιλιάδες άνθρωποι εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, θανατώθηκαν, αδικήθηκαν, ατιμάστηκαν και εντέλει καταστράφηκαν, όπως καταστράφηκαν και πολλές οικογένειες.

Όσο κι αν προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία οι διάσημοι και άσημοι συμπαθούντες και νοσταλγοί, γνωρίζουμε πλέον καλά ακριβώς τί και γιατί συνέβη. Όχι μόνο δεν επιτυγχάνουν να παραχαράξουν την ιστορική αλήθεια, αλλά με τα χρόνια βγαίνουν κι άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία στο φως για τους εθνοσωτήρες, όπως π.χ. ότι η χούντα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τον πρόεδρο Νίξον και τον Ελληνοαμερικανό αντιπρόεδρο Σπύρο Άγκνιου. Αυτό επισημαίνεται στο βιβλίο «Η ιστορία της CIA», του γνωστού δημοσιογράφου των New York Times Τιμ Γουάινερ, που θα κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου από τις εκδόσεις Γκοβόστη και είδαμε πρόσφατα αποσπάσματά του να προδημοσιεύονται από την Καθημερινή.

Η Espresso όμως τι κάνει; Πως αξιοποιεί την επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα; Κυκλοφορεί με μία μοναδική προσφορά και τιμά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών με ένα «συλλεκτικό ηχητικό ντοκουμέντο με κλαρίνα, εμβατήρια και επίκαιρα της επταετίας, σε μία διπλή συλλογή», η οποία μάλιστα κυκλοφορεί για πρώτη φορά! Η συλλογή φέρει τον εμπνευσμένο τίτλο «Ένα πρωινό του Απρίλη» και απεικονίζει το γνωστό πουλί της χούντας με τον στρατιώτη να στέκει πίσω από ένα κλαρίνο. Χρόνια πολλά λοιπόν στην Espresso. Πάντα τέτοια![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot