FOLLOW US: facebook twitter

Χριστουγεννιάτικες Βιβλιοπροτάσεις από το βιβλιοπωλείο «Κορκολής»

Ημερομηνία: 20-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

dentro-vivlia

Ο Καρυοθραύστης   

Συγγραφέας: ΧΟΦΜΑΝ Ε. Τ. Α.

Εικονογράφος: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΩΛΙΝΑ

Mεταφραστής: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ

Εκδόσεις: Μίνωας

Την παραμονή των Χριστουγέννων η Κλάρα και ο Φριτς ανυπομονούν να ανοίξουν τα δώρα τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Το δώρο του νονού της Κλάρας, ένας ξύλινος καρυοθραύστης, θα κάνει αυτή τη μέρα ακόμα πιο μαγική.
Το βράδυ, όταν όλοι πηγαίνουν για ύπνο, το μικρό κορίτσι παίρνει αγκαλιά τον καρυοθραύστη της.
Και τότε ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι σε έναν κόσμο παραμυθένιο…
Η Κλάρα θα ζήσει μια ανεπανάληπτη περιπέτεια, χαρίζοντάς μας μία από τις πιο αγαπημένες κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες όλων των εποχών.

karyothraustis

Μια ζαχαρένια συνταγή

Συγγραφέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Εκδότης: IANOS

Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ’ αυτούς που ξέρουμε, ζει στα …σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως; Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης. Υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη της ΕΡΤ κυκλοφορεί αυτό το παιδικό βιβλίο, σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου. Πρόκειται για ένα βιβλίο που σκοπό έχει να καλλιεργήσει την αγάπη και την αλληλεγγύη, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο. Με παράλληλες δράσεις, υποστηρίζει την παρούσα έκδοση ο Δήμος Πειραιά.

zaxarenia-syntagi

Το αστέρι της φιλίας

Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη

Εικονογράφηση: Daniel Howarth

Εκδόσεις: Σαββάλας

Το αρκουδάκι περιμένει να πέσει το τελευταίο φύλλο του φθινοπώρου για να κάνει μια ευχή. Θα μπορέσει άραγε να το πιάσει, ώστε να πραγματοποιηθεί η ευχή του;

Τα βιβλία της σειράς “Μικρές Ιστορίες” γραμμένα με συναίσθημα, όνειρο και φαντασία, στόχο έχουν να διασκεδάσουν το μικρό αναγνώστη και να τον προκαλέσουν να ανακαλύψει στις πολύχρωμες σελίδες τους ένα κομμάτι του εαυτού του. Κάθε ιστορία γίνεται αφορμή για δράση και κουβεντούλα, γι’ αυτό στο τέλος κάθε βιβλίου παρατίθενται προτάσεις, οι οποίες βοηθούν γονείς και εκπαιδευτικούς να απογειώσουν τη φαντασία των παιδιών και να καλλιεργήσουν ποικίλες δεξιότητές τους.

asteri-filias

Οι Πολεμιστές Αυτοκράτορες του Βυζαντίου

Συγγραφέας: ΤΖΟΝ ΚΑΡ
Μεταφραστής: ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή αλλιώς Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν αναγκασμένη να πολεμά για να επιβιώσει, γι’ αυτό και η στρατιωτική δεινότητα ήταν βασική προϋπόθεση για έναν επιτυχημένο αυτοκράτορα. Ο Τζον Καρ επικεντρώνεται στις προσωπικές και στρατιωτικές ιστορίες των ικανότερων πολεμιστών που επιχείρησαν να ανελιχθούν στον αυτοκρατορικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ αυτών ο ιδρυτής της, ο Κωνσταντίνος Α΄, ο Ιουλιανός, ο Θεοδόσιος, ο Ιουστινιανός, ο Ηράκλειος, ο Λέων Α΄, ο Λέων Γ΄, ο Βασίλειος Α΄, ο Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος, ο Ρωμανός Δ΄ Διογένης, ο Ισαάκιος Άγγελος και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Στους αυτοκράτορες του Βυζαντίου και στο στρατιωτικό καθεστώς που διαμόρφωσαν πιστώνεται η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρώμης και, από τον έβδομο αιώνα, η δημιουργία ενός προπυργίου της χριστιανοσύνης απέναντι στην επιθετική εξάπλωση του Ισλάμ. Για τον λόγο αυτό, η στρατιωτική οργάνωση της αυτοκρατορίας έπρεπε να είναι υψηλού επιπέδου: διατήρηση της ρωμαϊκής πειθαρχίας και δεξιότητας, προσαρμοσμένη ωστόσο στις νέες πολεμικές τακτικές. Έτσι, η αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία των πολεμιστών αυτοκρατόρων της, κατάφερε να επιβιώσει για σχεδόν χίλια χρόνια μετά την πτώση της Ρώμης.

 polemistes-autokratores-byzantio

Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ!

Συγγραφέας: Θοδωρής Δεύτος

 “Όλα καλά, χρυσά και άγια, είναι καμωμένα σ’ αυτήν την Πόλη, αλλά όταν πέφτει εκείνη η παρατεταμένη υγρασία, το ισλακλίκ όπως το λένε εδώ οι ντόπιοι, με πονάνε όλα μου τα κόκκαλα, με πηρονιάζει μέχρι την καρδιά!

Η Πόλη είναι φημισμένη για την ομίχλη, τις βροχές και τις αστραπές της. Όταν όμως πέφτει αυτή η ρημάδα η ομίχλη, δεν βλέπεις ούτε την μύτη σου!…

Όταν έχει βοριά, μέχρι κάτω τα Πριγκηπόνησα μπορώ να ατενίσω, και τότε η ψυχή μου ανοίγει σαν τριαντάφυλλο εκατόφυλλο! Τι να σε πω, αυτή η θέα είναι μοναδική, αξεπέραστη! Όποιος δεν την έχει διεί, χάνει τζάνουμ, χάνει!”

Είναι η Έλσα, η κοσμοπολίτισσα Ρωμιά της Πόλης, που μας σεργιανάει με τις αναμνήσεις της, με τις υπέροχες περιγραφές της για την Βασιλεύουσα, με τους παράξενους αλλά ξεχωριστούς έρωτες της, με τα γλέντια, τα πάθη, τις προσδοκίες….. Μαζί της κι η Ρωξάνη, η μεγάλη αρχόντισσα του Πέραν, που ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της σαν παραμύθι, …ένα παραμύθι όμως που οι απόγονοι των Νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ, το μετέτρεψαν σε εφιάλτη…

Μέσα από την αφήγηση των δύο γυναικών, αναδύεται η ίδια η Κωνσταντινούπολη των Ρωμιών, λαμπρή, μεγαλοπρεπής, πλανεύτρα. Μια πόλη μαγική κι ανεπανάληπτη, χαραγμένη ανεξίτηλα στις

μνήμες όσων την έζησαν και όσων την ποθούν…

 Ένα ακόμη συναρπαστικό μυθιστόρημα

που αφηγείται με ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή τριών γενεών

μιας οικογένειας Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, 

από τον συγγραφέα του bestseller, Τραπεζούντα, το Διαμάντι της Ανατολής

Cover_politissa_final

 

Black Mamba

Συγγραφέας: Άρης Τερζόπουλος

Εκδόσεις: ditione/klikboox

«Ξέρεις τι είναι η Black Mamba;…» της είπε στο τέλος. «Νομίζω… ένα φίδι δεν είναι;…» του απάντησε. «Ναι… ένα είδος κόμπρας που ζει στην Αφρική. Θεωρείται το πιο γρήγορο φίδι της Αφρικής και το δάγκωμά του είναι πολύ δηλητηριώδες και συνήθως θανατηφόρο. Αν σε δαγκώσει μια Black Mamba και δεν έχεις αντίδοτο, πεθαίνεις συνήθως σε είκοσι λεπτά ή παθαίνεις μεγάλη ζημιά. Αν έχεις αντίδοτο, απλά επιζείς. Αν όμως γίνεις γητευτής φιδιών, τότε μπορείς να κάνεις την Black Μamba να λικνίζεται στην μελωδία που παίζεις εσύ. Έτσι είναι αυτή η ζωή για όλους μας… Μία Black Mamba…»

Το μυθιστόρημα του Άρη Τερζόπουλου είναι ένα οντολογικό θρίλερ. Μία περιπέτεια με φιλοσοφικές προεκτάσεις, η αποκάλυψη της Αρχαίας Γνώσης και η αναζήτηση της Αιτίας Όλων των Πραγμάτων.

Πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, πληρωμένοι δολοφόνοι και διεθνή funds ψάχνουν να ανακαλύψουν πως και γιατί κάποια άτομα αποκτούν τέτοιες εξαιρετικές ικανότητες, που η ενέργειά τους, η δραστηριότητα τους ή απλώς η σκέψη τους μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο μεμονωμένα άτομα αλλά κυρίως μεγάλες μάζες. Και τέτοια άτομα θέλουν να τα έχουν στον έλεγχο τους, μια και ο έλεγχος της μάζας είναι το βασικό ζητούμενο για την κάθε είδους Εξουσία.

«Μπορείς να νικήσεις τον Χρόνο και τον Θάνατο;» «Ναι. Μπορείς, όπως και όλους τους άλλους. Δαίμονες είναι κι αυτοί, κατασκευές σ’ ένα μεγάλο παιχνίδι. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Θέλει μεγάλη εμπειρία και μεγάλη ικανότητα. Πρέπει να είσαι αυτό που λέμε, μεγάλος παίκτης.» «Δηλαδή θέλεις να πεις ότι αν γίνει κάποιος καλός ή ακόμα περισσότερο μεγάλος παίκτης σ’ αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να νικήσει ακόμη και τον Χρόνο και τον Θάνατο, που όπως λες είναι οι βασικοί Δαίμονες ;…» «Ναι, αυτό λέω …» της είπε. «Και πως μπορεί να νικήσει κανείς τον Χρόνο και τον Θάνατο;» «Χμ ναι… οι δυο «αδάμαστοι» Δαίμονες… Με την βασική προϋπόθεση που χρειάζεται για να νικήσεις οποιονδήποτε Δαίμονα…» «Δηλαδή;…» ρώτησε η Λένα. «Να πάψεις να τους φοβάσαι…» της είπε «… δεν είναι εύκολο… αλλά…» «Τι αλλά;…» είπε η Λένα «Αλλά… πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι…δεν είναι παρά μόνο ένα παιχνίδι…».

black-mamba-terzopoulos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot