FOLLOW US: facebook twitter

«Χορέψτε! Ο χορός είναι η πιο σωστή άσκηση για το σώμα»: Συνέντευξη του χορευτή Ηλία Λαδά από το Dancing with the Stars

Ημερομηνία: 16-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”72937″ img_size=”full”][vc_column_text]

Παρουσίασε ένα εξαιρετικό σεμινάριο στην Ακαδημία Dance Life Steps στον Πύργο!

 

Την περασμένη Κυριακή, στις 7  Οκτωβρίου μια μοναδική έκπληξη περίμενε τα μέλη της Ακαδημίας Αθλητικού Χορού Dance Life Steps στον Πύργο! Η έκπληξη δεν ήταν άλλη από την εμφάνιση και παρουσίαση ενός εξαιρετικού σεμιναρίου από τον Ηλία Λαδά.  Οι μαθητές τής Ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να λάβουν γνώση από τον εξαιρετικό αυτό χορευτή και χορογράφο όπως επίσης και να απαντήσει σε κάθε τους ερώτηση. Η κυρία Μαρία Πολίτη και ο Ηλίας Λαδάς ως πολύ καλοί γνώστες του χορού και εξαιρετικοί φίλοι ύστερα από συνεννόησή τους κατάφεραν να προσφέρουν ακόμα λίγη χορευτική γνώση στα παιδιά της Dance LifeSteps!

Η Πρωινή σε μια ιδιαίτερα φιλική συνεργασία με τα μέλη της Ακαδημίας, είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει μια συνέντευξη με τον  Ηλία Λαδά:

1. Θα ήθελα να μας πεις λίγα πράγματα για εσένα …Ποιος είναι ο Ηλίας Λαδάς;

ΑΠ. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία τόσο την εφημερίδα Πρωϊνή όσο και την Dance Life Steps. Λοιπόν, γεννήθηκα στις ΗΠΑ αλλά σε μικρή ηλικία οι γονείς μου ήρθαν Ελλάδα όπου και τελείωσα σχολείο και σπουδές. Στα 15 μου ξεκίνησα χορό ο οποίος άρχισε να μου αρέσει από μια ταινία που είχα παρακολουθήσει.  Από τότε δεν σταμάτησα ποτέ! Όταν γύρισα στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακό ως οικονομολόγος συνέχισα τον χορό όπου και εκτοξεύτηκε η χορευτική μου καριέρα. Στην Ελλάδα επέστρεψα μόνο για το DWTSπου ήθελα πάντα να το κάνω αν το αναλάμβανε κάποιο κανάλι και στην Ελλάδα!

 

2. Ηλία, είσαι χορευτής, περφόμερ, χορογράφος, καθηγητής. Μπορείς να μας πεις πώς συνδυάζεις όλους αυτούς τους τομείς στην εργασία σου;

ΑΠ: Για να είσαι επιτυχημένος στο επάγγελμά μας θα πρέπει να έχεις συνδυασμό πραγμάτων. Να μπορείς να προσφέρεις στον μαθητή σου ό,τι ονειρεύεται χορευτικά και να τον κάνεις να πετυχαίνει τους στόχους του. Και εδώ πραγματικά θα ήθελα να συγχαρώ την κυρία Πολίτη για τις πρωτοβουλίες που παίρνει για τους μαθητές της. Ωστόσο, η χορευτική μου εμπειρία στην Αμερική και η διδασκαλία εκεί ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία στην ζωή μου, ώστε να προσφέρω τα παραπάνω.

3. Έχεις συμμετάσχει στο Show Dancing With The Stars, μίλησε μας για αυτή την εμπειρία σου.

ΑΠ: Το DWTS ήταν μια φανταστική εμπειρία για τον κάθε έναν χορογράφο από εμάς, γιατί του δίνει την ευκαιρία και δυνατότητα να προσφέρει τις δικές του δημιουργίες (χορογραφίες, τεχνική κ.α.) στον κόσμο που το βλέπει. Το showσίγουρα προσφέρει επωνυμία στους χορογράφους και αδιαμφισβήτητα αυτό είναι εξαιρετική εμπειρία. Οι χορευτές έχουμε την ευκαιρία να ερμηνεύσουμε το κομμάτι που μας δίνει η παραγωγή με τον δικό μας τρόπο.

 

4. Από τα χορευτικά βίντεο μαθημάτων σου, έχουμε διαπιστώνουμε πως παρατηρείς την κάθε λεπτομέρεια. Πες μας λίγα πράγματα για τη μέθοδο διδασκαλίας σου.

ΑΠ: Η μέθοδος διδασκαλίας μου έχει να κάνει πολύ και με την λεπτομέρεια, ναι! Αυτό συμβαίνει γιατί με το χορό αλλάζεις ζωές όχι μόνο στάση σώματος. Ασχολούμαι με τη λεπτομέρεια γιατί το ανθρώπινο σώμα μπορεί να δουλέψει με το 100% της αντοχής του. Μαθαίνω μέσω του χορού τους ανθρώπους, γινόμαστε φίλοι και έτσι δουλεύουμε καλύτερα μαζί.

5. Είναι γνωστό πως έχεις συμμετάσχει σε αρκετούς χορευτικούς διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πως είναι η τυπική ημέρα ενός ενεργού χορευτή και πόση τελικά προπόνηση χρειάζεται για να κατακτάς τους στόχους σου;

ΑΠ: Στην Αμερική έκανα 8-10 ώρες μαθήματα ημερησίως και μετά ένα 2ωρο προπόνηση με την παρτενέρ μου. Πολλές μέρες κάναμε πρωί και απόγευμα προπόνηση, πράγμα από το οποίο δημιουργεί πολύ καταπόνηση στο σώμα. Κάναμε και με τους προπονητές μας 2-3 μαθήματα την εβδομάδα. Όπως καταλαβαίνετε το κόστος ήταν κι αυτό υψηλό. Όλα όμως, και κυρίως τον χρόνο μας, τα δίναμε για το χορό και την προπόνηση με φουλ μαθήματα.

6. Μέσα από τη συμμετοχή σου στο Dancing With The Stars έχεις αποτελέσει .έμπνευση για τα νέα παιδιά προς ενασχόληση τους με τον αθλητικό χορό. Τι συμβουλή θα έδινες στους χορό – αθλητές της Dance Life Steps Academy;

ΑΠ: Αν αγαπάνε το χορό πολύ θα βρούνε τον τρόπο να μην σταματήσουν και η ζωή τους θα τους οδηγήσει στο δρόμο της επιτυχίας. Είναι σε πολύ καλά χέρια στην Ακαδημία DanceLifeStepsκαι είμαι σίγουρος πως τα παιδιά θα τα πάνε φανταστικά!

7. Επισκέφτηκες την πόλη του Πύργου μέσω της όμορφης συνεργασίας σου με την κυρία Μ. Πολίτη και την DanceLifeStepsAcademy. Μίλησέ μας για αυτή την συνεργασία.

ΑΠ: Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Μαρία Πολίτη που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές της να κάνουν μαθήματα και να δέχονται τη γνώση από χορογράφους με διαφορετικά backgroundsκαι εμπειρίες. Έτσι εξασφαλίζει το μέγιστο για τα μέλη της Ακαδημίας. Επιπλέον η πόλη σας μου άρεσε πολύ. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το εστιατόριο Τριάδα με την κυρία Πολίτη στο κέντρο του Πύργου και ήταν όλα εξαιρετικά. Η διαδρομή ακόμα πιο ωραία και ελπίζω να υπάρχουν στον Πύργο άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να κάνουν πάντα το καλύτερο!

 

8. Το δικό σου μήνυμα για το χορό ποιο είναι;

ΑΠ: Χορέψτε …είτε άντρες είτε γυναίκες!!! Ο χορός είναι κοινωνικοποίηση και ό,τι πιο σωστή άσκηση για το σώμα!!! Ακολουθείστε την Ακαδημία DanceLifeStepsκαι η επιτυχία θα είναι δεδομένη![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot