FOLLOW US: facebook twitter

Χ. Αντύπας: «Το κίνητρο για την συνεδρίαση ήταν να στραφούν εναντίον μου»

Ημερομηνία: 20-11-2016 | Συντάκτης:

antypas-xaris

Με σκληρές αλήθειες η τοποθέτηση του Γ.Γ. του δήμου Πύργου στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των παιδικών χαρών

Αναλυτικές απαντήσεις έδωσε στην τοποθέτησή του στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου ο Γ.Γ του δήμου κ. Χάρης Αντύπας για τις παιδικές χαρές, συζήτηση που έφεραν με αίτημά τους 12 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, συνδέοντας το θέμα με την παραίτηση  του δικαιώματος προσωπικής αγωγής του κατά του δήμου Πύργου. Την  βασική εισήγηση – που παρουσιάσαμε στο φύλλο του Σαββάτου- έκανε εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο κ. Γιάννης Αργυρόπουλος. Ο κ. Αντύπας από την πλευρά του και αφού άκουσε όλες τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν τόνισε ότι σεβόμενος την ενέργειά του να παραιτηθεί από τις νόμιμες αμοιβές του, είχε υποσχεθεί στον εαυτό του να μην αναλωθεί σε αυτή τη συζήτηση.

Ακούγοντας ωστόσο όσα ειπώθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους τόνισε ότι είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με σκληρές αλήθειες.

«Από την τοποθέτηση του κου Αργυρόπουλου κατάλαβα  τα πραγματικά κίνητρα αυτού που είχε την πρωτοβουλία αυτής της συνεδρίασης . Ο κος Αντωνακόπουλος με την τοποθέτησή του το ξεφούσκωσε, λέγοντας ότι κι αυτός είχε παραιτηθεί από το δικαίωμά του από κάποια χρήματα που δικαιούταν σαν βουλευτής, αλλά δεν πρέπει να μιλάμε για δωρεά, ο κος Καράμπελας το έφερα στα ίσια του λέγοντας ότι το θέμα της συζήτησης για την παράταξή του είναι η κατάσταση των παιδικών χαρών και όχι οι αγωγές του Αντύπα, ενώ ο κος Αθανάσουλας μίλησε ρεαλιστικά λέγοντας ότι με είχε συμβουλεύσει να μην παραιτηθώ, να τις διεκδικήσω, και εάν τις κερδίσω να τις διαχειριστώ όπως εγώ θέλω.   Είμαι απογοητευμένος που ο κος Αργυρόπουλος , ο κος Αντωνακόπουλος, και ο κος Καράμπελας ανέφεραν ότι μίλησα εγώ για δωρεά. Πείτε μου κύριοι σε ποιο σημείο της εγγράφου παραιτήσεώς μου έχω αναφέρει την λέξη δωρεά . Πότε μίλησα εγώ για δωρεά ; Πουθενά . Έγραψα ότι έπειτα από την παραίτησή μου από τις νόμιμες αμοιβές μου δεν θα χρειαστεί ποτέ ο Δήμος στο μέλλον να βγάλει από το ταμείο του τα χρήματα αυτά. Δεν κατάλαβα . Αυτό δεν είχατε προτείνει κε Αργυρόπουλε σε δημοσίευσή σας πολύ πριν από την παραίτησή μου, όταν μόνος ανέδειξα το ζήτημα της διεκδίκησης των αμοιβών μου σε απάντηση στον Παρασκευόπουλο; Έκανα κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε ο κος Αντωνακόπουλος με κάποια χρήματα που δικαιούταν σαν βουλευτής ; Όχι βέβαια.»

«Τις υποσχέσεις μου τις κρατάω»

Συνεχίζοντας ο κ. Αντύπας τόνισε ότι αυτό που τον ενόχλησε ήταν όσα είπε ο κ. Αργυρόπουλος ότι νομικοί κύκλοι του είπαν ότι διεκδικούσε όλα αυτά τα χρήματα με μια απλή αίτηση, ενώ ήταν ένα νομικό κείμενο, μια απόφαση του δήμου ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία και κέρδισε , με χρηματικό αντικείμενο 5.270.000 ΕΥΡΩ  και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να διαπιστώσει κανείς ότι το ποσόν των 250.000 ευρώ ως διεκδικούμενης αμοιβής είναι τελικώς πολύ λίγο.

«Οι νομικοί κύκλοι που χαρακτήρισαν την αγωγή μου αβάσιμη, ξέρω ποιοι είναι. Είναι οι νομικοί κύκλοι του μηδέν και του τίποτα.»

 Όσον αφορά τις υπόλοιπες αμοιβές που διεκδικεί με αγωγές που κατέθεσε επί εποχής Παρασκευόπουλου, και όχι επί Λιατσή , δηλαδή πολύ πριν γίνει Γενικός Γραμματέας στο Δήμο, είπε ότι του ζήτησαν να παραιτηθεί από αυτές και βεβαίως δεν θα το κάνει γιατί όπως είπε είναι νόμιμες αμοιβές του.

 «Έχω υποσχεθεί συνδρομή  στο «Χαμόγελο του παιδιού» και την «Ιερά Μητρόπολη Ηλείας», Τις υποσχέσεις μου τις κρατάω . και αυτό θα κάνω θεού θέλοντος. Πως θα εκπληρώσω την υπόσχεσή μου για βοήθεια εάν παραιτηθώ ;  Ξεκίνησα από το μηδέν ως δικηγόρος κι έχω φτάσει ως εδώ παρέχοντας νομικές υπηρεσίες και όχι πουλώντας πολιτικό νταβατζιλίκι»  .

Εν συνεχεία ανέφερε ο κος Αντύπας ότι τα κίνητρα για την συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν ήταν το ενδιαφέρον για τις παιδικές χαρές αλλά πως θα στραφούν εναντίον του , εννοώντας προφανώς ότι έχει αναδείξει το τελευταίο χρονικό διάσημα  υποθέσεις «ελεγχόμενης νομιμότητας» όπως είπε, τις οφειλές των κινητών τηλεφώνων, την οφειλή ύψους 1.350.000 ευρώ από την Αρχαία Ολυμπία . Αποκάλυψε δε, ότι υπάρχει η υπ’ αριθμ. 40/2012 Πράξη του Επιτρόπου Ηλείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία ανακάλυψε μόλις  πρόσφατα έπειτα από ανώνυμη τηλεφωνική πληροφορία και αίτηση του προς τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με την οποία η προγραμματική σύμβαση που είχε συνάψει ο Δήμος Πύργου με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ήταν παράνομη. «Για μένα η αποκάλυψη αυτή ήταν μια νομική και ηθική δικαίωση, καθώς για τους ίδιους λόγους που ο Επίτροπος το 2012 έκρινε την προγραμματική σύμβαση ως παράνομη, για τους ίδιους λόγους την είχα προσβάλλει κι εγώ στις  19-4-2010, συντάσσοντας την προσφυγή μέσα στο Νοσοκομείο του Ρίο, όπου νοσηλευόταν ο πατέρας μου, όπου  και τελικά «έφυγε» στις 3-5-2010. Την συγκεκριμένη προσφυγή απέρριψε σιωπηρά η Αποκεντρωμένη …» .

Ακολούθως σχολίασε πως με αφορμή τη συζήτηση των παιδικών χαρών απευθύνθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να ενημερωθεί σχετικά, αποκαλύπτοντας  ότι ενημερώθηκε πως υπήρχε αυτεπιστασία το 2010 μέχρι και το 2012 , ύψους  509.000 ευρώ και  για την επισκευή των παιδικών χαρών σύμφωνα με τις καινούργιες προδιαγραφές,  η οποία ουδέποτε εκτελέστηκε ως προς αυτό το σκέλος της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot