FOLLOW US: facebook twitter

«Φόλα» σε όσους τις σπέρνουν

Ημερομηνία: 13-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57574″ img_size=”full”][vc_column_text]Η κακοποίηση όπως και η μαζική δηλητηρίαση ζώων με τη χρήση φόλας δεν συνιστούν αποκλειστικά τοπικό φαινόμενο. Δυστυχώς έχουν καταγραφεί και εξακολουθούν να καταγράφονται περιστατικά με νεκρά ή βαριά κακοποιημένα ζώα σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα. Για κάποιον λόγο που χρήζει διερεύνησης μάλλον από την συνδυασμένη έρευνα κοινωνιολόγων, ανθρωπολόγων και φυσικά εγκληματολόγων, τους τελευταίους μήνες έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση οι σχετικές καταγγελίες σε Ελλάδα και Ηλεία.

Για την Ελλάδα δεν μπορούμε να πούμε πολλά πέραν την επιτακτικής ανάγκης που έχει προκύψει για αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, το οποίο θα προβλέπει παραδειγματικές ποινές για τους παραβάτες, όσο και την δημιουργία εκπαιδευτικής στρατηγικής για τα δικαιώματα των ζώων. Γενικά, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση αυτή, καθώς όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, εκείνος ο οποίος βρίσκει μέσα του το θράσος να εγκληματήσει κατά ενός ζώου, πιθανότατα θα μπορούσε να στραφεί και εναντίον ανθρώπων.

Στα καθ’ υμάς, τα μηνύματα δεν είναι καθόλου καλά. Μόνο μέσα σε λίγους μήνες είχαμε: Επαναλαμβανόμενες επιδρομές με φόλες στην Σπιάτζα, φόλες στην Αμαλιάδα με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών δεσποζόμενων ζώων αλλά και έναν σκύλο που άγνωστοι έδεσαν και εγκατέλειψαν σε προαύλιο σχολείου της πόλης, σκύλο βάναυσα κακοποιημένο στην Κεραμιδιά, δεκάδες ζώα θανατωμένα σε Ζαχάρω και Καρδαμά, και πλείστα μεμονωμένα περιστατικά βασανισμού ή θανάτωσης σε όλο το νομό.

Αυτές είναι διαστάσεις επιδημίας κι αν περιμένουμε το κεντρικό κράτος να αναλάβει δράση, σωθήκαμε! Τέτοια ζητήματα απαιτούν την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο των φιλοζωικών οργανώσεων, εφόσον το φαινόμενο είναι γενικευμένο. Δεν πρόκειται για φιλοζωικές ανησυχίες αλλά για μείζον κοινωνικό ζήτημα. Υπ’ αυτήν την έννοια αναμένουμε ανάλογες, σοβαρές και δραστικές πρωτοβουλίες από τις δημοτικές αρχές και την περιφέρεια.

Και κάτι τελευταίο: Το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ατόμων και αυτό είναι σεβαστό. Ωστόσο υπάρχουν πολύ τρόποι διαπόμπευσης των δραστών, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το μικρό μας χωριό, όπου καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα. Μηδενική ανοχή στους διαταραγμένους που κακοποιούν ζώα![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot