FOLLOW US: facebook twitter

Φωτιές και αντιπλημμυρικά “στέγνωσαν” το ταμείο

Ημερομηνία: 28-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37244″ img_size=”full”][vc_column_text]Κρίσιμη συνάντηση σήμερα Σκουρλέτη- Κατσιφάρα για έκτακτη επιχορήγηση της Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ και ΠΕ Ηλείας από το Υπουργείο Εσωτερικών !

Την παντελή αδυναμία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και της Π.Ε. Ηλείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές και για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που επείγει να υλοποιηθούν για να μην πνιγούν τα χωριά τον χειμώνα θα μεταφέρει σήμερα στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ζητώντας προς τούτο έκτακτη χρηματοδότηση.

Οι τελευταίες φωτιές στην Ηλεία, στο δήμο Ήλιδας και Ζαχάρως, όπως και ο χάρτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές στην περιοχή μας, έχουν κινητοποιήσει τον Περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας που από τη μια ζουν με το φόβο της πυρκαγιάς μέχρι να ξεκαλοκαιριάσει και από την άλλη βλέπουν ότι τα ταμεία τους έχουν «στραγγίξει» και δεν έχουν καμία άλλη δυνατότητα οικονομική να αντιμετωπίσουν άλλη δύσκολη έκτακτη ανάγκη.

Προ ημερών άλλωστε ο κ. Γεωργιόπουλος χτύπησε «καμπανάκι» και σε συνέντευξή του δεν έκρυψε την αγωνία του για το θέμα αυτό, ζητώντας επιτακτικά έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την Πολιτική Προστασία, γιατί εκτός από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών πρέπει να γίνουν και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Μάλιστα η ΠΕ Ηλείας έχει ήδη ετοιμάσει ένα δικό της υπόμνημα για το θέμα αυτό, το οποίο θα προσκομίσει ο κ. Κατσιφάρας σήμερα στον Υπουργό Εσωτερικών.

Θυμίζουμε δε ότι η Περιφέρεια- όπως και όλες οι Περιφέρειες της χώρας- δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ για πυροπροστασία και τα κονδύλια που έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό της , ειδικά σε ότι αφορά την ΠΕ Ηλείας εξανεμίστηκαν για την αντιμετώπιση των τελευταίων πυρκαγιών σε Ήλιδα και Ζαχάρω με την εκμίσθωση μηχανημάτων όπου δαπανήθηκαν περίπου 70.000 ευρώ συν συν τα προβλεπόμενα κονδύλια για αντιπλημμυρικά. Για όλους αυτούς τους λόγους θα ζητηθεί σήμερα από τον κ. Σκουρλέτη έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των εκτάκτων δαπανών από τις πυρκαγιές για να μπορέσουν να υποστηρίξουν και τις δράσεις κατά την αντιπλημμυρική περίοδο.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot