FOLLOW US: facebook twitter

Υποτονικό ξεκίνημα στο μπλόκο των αγροτών στη Μαραθιά

Ημερομηνία: 29-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”50590″ img_size=”full”][vc_column_text]Μόλις οκτώ τρακτέρ στάθμευσαν παραπλεύρως της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, στον κόμβο Μαραθιάς έως το βράδυ του Σαββάτου, στην έναρξη των κινητοποιήσεων των αγροτών στην Ηλεία. Αν και λανθασμένα μεταφέρθηκε η εικόνα προς την υπόλοιπη χώρα πως οι αγρότες του νομού βγήκαν στους δρόμους, αυτό δεν συνέβη, αφού ελάχιστοι παρουσιάστηκαν στο ραντεβού. Η ίδια εικόνα επικράτησε και την Κυριακή.

Η καλοκαιρία που επικρατεί και οι εκκρεμότητες των αγροτών κυρίως στην ελαιοσυγκομιδή, κράτησαν ακόμα στα χωράφια τους ανθρώπους που έχουν κληθεί να δώσουν τη μάχη για τα προβλήματά τους, στο δρόμο. Οι εμπλεκόμενοι στην οργάνωση του μπλόκου εκτιμούν πως μέσα στη νέα εβδομάδα ο αριθμός των τρακτέρ θα αυξηθεί και οι αγρότες θα δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΗ. Σωτήρης Μητσόπουλος, «η ομοσπονδία, οι αγροτικοί σύλλογοι Καρδαμά, Αμαλιάδας και Πηνείας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπών των Μπλόκων, αφού κανένα πρόβλημα δε λύθηκε με τους περσινούς αγώνες και αφού η κυβέρνηση μας οδηγεί στον αφανισμό, ξεκινούμε κινητοποιήσεις. Το ξεκίνημα είναι υποτονικό, ο κόσμος έχει λίγες δουλειές.

Έχουμε βάλει ένα στόχο μέσα την εβδομάδα, κανένας αγρότης δεν πρέπει να μείνει στο χωράφι, στο σπίτι, στον καναπέ του. Τα προβλήματα είναι ολέθρια και μας οδηγούν στον αφανισμό. Πιστεύουμε ότι σιγά – σιγά ο κόσμος θα έρθει να παλέψουμε εδώ. Τα προβλήματα μας βγάζουν στο δρόμο και κάθε αγρότες είτε καλλιεργεί λίγα είτε πολλά, έχει τη θηλιά στο λαιμό. Είναι βέβαια και προσωπική ευθύνη του καθενός αν κάτσει στο σπίτι ή έρθει να αγωνιστεί….»

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλλιανάτος που παραβρέθηκε στο ξεκίνημα των κινητοποιήσεων δήλωσε πως «… ως ομάδας παραγωγών συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και τους καλούμε όλους να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του. Την Τρίτη θα είμαστε στον υφυπουργό κ. Κόκκαλη, για να προωθήσουμε τα αιτήματα των αγροτών. Εμείς θα επιδιώξουμε την επίλυση, αλλά προέχει να βγουν οι αγρότες στο δρόμο. Μια δυναμική κινητοποίηση θα είναι όπλο μας στη διαπραγμάτευση με τον υφυπουργό. Η αρχή έγινε σήμερα και περιμένουμε να βγουν οι αγρότες στους δρόμους…».

Τέλος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Αντωνάτος, είπε πως «Σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκινήσαμε τη συγκέντρωση των τρακτέρ στην Μαραθιά. Τους καλούμε τους αγρότες να ενωθούμε απο όλη την Ηλεία εδώ. Τα προβλήματα είναι τόσο πολλά που μας έχουν εξοντώσει, μας διώχνουν από τα χωράφια μας, σε λίγο θα μας πάρουν και τα σπίτια μας ηλεκτρονικά. Ας βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους να επαναστατήσουμε. Δεν πάει άλλο, πρέπει να ξεσηκωθούμε. Η πρώτη ημέρα είναι υποτονική, σταδιακά θα αυξηθεί η δύναμη των αγροτών εδώ. Στόχος είναι να έχουμε ένα μπλόκο στη Μαραθιά».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot