FOLLOW US: facebook twitter

Υγεία για όλους στην Αμαλιάδα: Ξεκινά το πρόγραμμα για τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας

Ημερομηνία: 16-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39328″ img_size=”full”][vc_column_text]Η υλοποίηση του προγράμματος «Υγεία για όλους» ξεκινά και στην Ηλεία την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, όπου σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού, η αφιλοκερδής βοήθεια στους συνανθρώπους, δίνει στον καθένα μας την ικανοποίηση του να προσφέρει δύναμη και στήριξη σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Στην Δυτ. Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια και στην Ηλεία από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας σε συνεργασία με τους δήμους. Η πρώτη δράση θα γίνει στις 26/9 στο δήμο Ήλιδας και για το σκοπό αυτό παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, επισήμανε πως ο δήμος θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Υγεία για όλους με εμβολιασμό των παιδιών των ευπαθών ομάδων και θα επεκταθεί και σε άλλες εξετάσεις στο μέλλον.

«Ευχαριστώ τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας που είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες μας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Μάλιστα μας πρότεινε κάτι που θα προχωρήσουμε με την κοινωφελή δομή του δήμου, για την παροχή υπηρεσιών από γιατρούς δωρεάν σε άτομα που δεν έχουν ασφάλιση.

Ευχαριστούμε και την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και που θα βοηθήσει αρκετό κόσμο, σε μια περίοδο που η κρίση, έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση της κοινωνίας. Ελπίζω γρήγορα να μην χρειάζονται οι δημότες μας τέτοιες πρωτοβουλίες» σχολίασε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τόνισε από την πλευρά του πως το πρόγραμμα που αφορά ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και δεν μπορούν να προσφύγουν στις υπηρεσίες υγείας τις οποίες θα έπρεπε να απολαμβάνουμε όλοι μας.

«Η Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Χαροκόπος έχουν εγκρίνει ένα ευρύτερο πρόγραμμα υγείας και κοινωνικής φροντίδας για την υποστήριξη των ομάδων αυτών. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουμε και προωθούμε το πρόγραμμα «Υγείας για όλους».

Περιλαμβάνει δράσεις που έχουν σχέση με παιδιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμούς, τεστ Παπανικολάου για γυναίκες, καρδιολογικούς, ενδοκρινολογικούς ελέγχους και άλλες τέτοιες εξετάσεις, τις οποίες έχει ανάγκη ο γενικότερος πληθυσμός. Έχουμε ενημερώσει σχετικά τους δήμους που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των αναγκών τους, να εξειδικεύσουν το πρόγραμμα.

Χαίρομαι που πρωτοπόρα ο δήμαρχος και ο δήμος Ήλιδας και ο Ιατρικός Σύλλογος, ξεκινούν μαζί μας. Ο κ. Τσαούσης μας υπενθυμίζει τα ζητήματα για να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και είναι κάτι που δεν το λέω τυχαία» εξήγησε…

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, χαρακτήρισε τη δράση ως μια από τις πιο σημαντικές που γίνονται, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον των φορέων. Χαρακτήρισε θετική την χρονική στιγμή της ανακοίνωσης του προγράμματος καθώς θα υλοποιηθεί άμεσα και δεν θα ξεχαστεί.

Στάθηκε στο εμβόλιο της ιλαράς που θα γίνει στα παιδιά λόγω των αυξημένων βεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο και κυρίως το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

«Αντιλαμβάνεστε πως το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει να φροντίσουμε να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό εμβολιαστικό προφίλ, όπως οι ΡΟΜΑ, άνθρωποι εκτός ΑΜΚΑ, Έλληνες ή μετανάστες.

Το πρόγραμμα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι πιστεύουν κάποιοι. Θα πρέπει όλοι από τη θέση μας να συμβάλουν, ώστε το πρόγραμμα να έχει πραγματική αξία» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στο πρόγραμμα. Η πρώτη ενέργεια αφορά τον εμβολιασμό παιδιών ΡΟΜΑ, ομάδων μεταναστών που είναι ανασφάλιστοι και θα επεκταθεί και σε άλλες ομάδες ανασφάλιστων παιδιών.

Ο εμβολιασμός θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο χώρο του ΚΗΦΗ Αμαλιάδας. Απηύθυνε κάλεσμα ώστε τα μέλη των ευπαθών ομάδων να ενημερώσουν σχετικά με τα άτομα που πρέπει να εμβολιαστούν.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot