FOLLOW US: facebook twitter

Τρεις Ηλείοι ΡΟΜΑ μέλη σπείρας: Από το Λευκοχώρι στον Ασπρόπυργο για ληστείες και κλοπές

Ημερομηνία: 08-06-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28927″ img_size=”full”][vc_column_text]Θύμα τους και Ηλείος οδηγός νταλίκας

Αποτέλεσμα έφεραν οι έρευνες των αρχών στην δυτική Αττική και την Ηλεία, για την εξάρθρωση σπείρας που λήστευε και έκλεβε οδηγούς επαγγελματικών φορτηγών, αλλά διέπραττε και κλοπές σε σπίτια και εγκαταστάσεις εταιριών στην δυτική Αττική. Από τους έξι συλληφθέντες μέλη της σπείρας οι τρεις είναι Ηλείοι ΡΟΜΑ, ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών από το Λευκοχώρι Γαστούνης. Η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, που διενέργησε την προανάκριση, το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν επίσημα οι Αρχές

Πως «χτυπούσαν» τα μέλη της σπείρας

Ύστερα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2017 σε περιοχές της δυτικής Αττικής και της Ηλείας, συνελήφθησαν έξι Έλληνες, μέλη της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων συνεργών τους. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επιπλέον, δύο γυναίκες για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν τουλάχιστον από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και δραστηριοποιούνταν κυρίως στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε βάρος επαγγελματιών οδηγών φορτηγών.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου ή σε βιομηχανικές περιοχές, που χρησιμοποιούν οι οδηγοί φορτηγών, για στάθμευση και διανυκτέρευση. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με κουκούλες τύπου «fullface», πλαστικές μάσκες και φορώντας γάντια, προσέγγιζαν τα θύματά τους, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πυροβόλων όπλων ή μεταλλικών αντικειμένων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία «στόχους», χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Μετά την ολοκλήρωση των πράξεών τους, διέφευγαν σε καταυλισμό της δυτικής Αττικής, όπου περιμετρικά αυτού εγκατέλειπαν τα κλεμμένα οχήματα.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM κινητής τηλεφωνίας, προερχόμενα από κλοπές, κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα και κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη και αποξεσμένους τους αριθμούς της, Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, 19 νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 35 γραμμαρίων περίπου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 29 περιπτώσεις, από τις οποίες, δώδεκα ληστείες και απόπειρες ληστειών σε βάρος οδηγών φορτηγών, κλοπές οχημάτων, κλοπές από οικίες -εταιρείες, δύο κλοπές από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και μια απόπειρα κλοπής από όχημα.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής ομάδας σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμορία, ληστείες και κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ προέκυψε ότι σε βάρος ενός συλληφθέντα, εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του 1ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια ανάκριση, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες περιπτώσεις.

Από την Ηλεία

Οι τρεις από τους δράστες ήταν ΡΟΜΑ από το Λευκοχώρι Γαστούνης. Οι δύο ήταν αδέρφια, όπου ο ένας ζούσε στον Ασπρόπυργο και ο άλλος στο Λευκοχώρι, μαζί με τον τρίτο εμπλεκόμενο. Λόγω του γάμου του ενός αδερφού και του τρίτου δράστη με γυναίκες ΡΟΜΑ από τον Ασπρόπυργο, έφευγαν για μεγάλα διαστήματα από την Ηλεία, ζούσαν προσωρινά σε καταυλισμούς της περιοχής και «χτυπούσαν» τις νταλίκες κλέβοντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα των οδηγών, έως και εμπορεύματα.

Οι οδηγοί των επαγγελματικών οχημάτων είχαν σταθμεύσει έξω από τους χώρους εταιριών κατά τη διάρκεια της νύχτας με σκοπό να παραδώσουν τα φορτία τους το πρωί και οι δράστες εκμεταλλεύονταν αυτό το γεγονός και δρούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα θύματά τους ήταν και επαγγελματίας οδηγός από τα Σαβάλια.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot