FOLLOW US: facebook twitter

Τομεακή Επιτροπή Ηλείας: Ένας ακόμα εργάτης θύμα του «πολέμου» της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς

Ημερομηνία: 24-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39986″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 32χρονου εργάτη, πατέρα δύο μικρών παιδιών, που έχασε τη ζωή του, το πρωί της Τετάρτης από αναθυμιάσεις, κατά τον καθαρισμό δεξαμενής λυμάτων, σε μονάδα επεξεργασίας υπολειμμάτων κρέατος (Fargeco) στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών.

Κανείς δεν μπορεί να μιλά για ατύχημα ή για την κακιά στιγμή. Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, στην πλειάδα άλλων που συμβαίνουν στους τόπους δουλειάς, στο κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους των επιχειρήσεων, που δεν λογαριάζει τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζομένων.

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της δίκαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης και του τέλους των μνημονίων, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, βρώμα και δυσοσμία για τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων και της ευρύτερης περιοχής από το εν λόγο εργοστάσιο και έλλειψη μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας που οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις με θύματα τους εργαζόμενους που κυνηγούν το μεροκάματο της επιβίωσης.

Όσο η κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση επιλέγει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα θα πληρώνουν πολύ ακριβά την ανάπτυξη, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τις κερδοφορίας των λίγων. Όσο μεγαλώνει η εντατικοποίηση της δουλειάς, η υπερεκμετάλλευση, η μείωση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους κάτω και από τη στήριξη και την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπου βαδίζοντας στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις κρατά υποστελεχωμένους τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου, τόσο η λίστα των εργατικών ατυχημάτων και θανάτων θα μεγαλώνει.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot