FOLLOW US: facebook twitter

Το Χρονογράφημα: Όταν ο διάολος δεν έχει δουλειά…

Ημερομηνία: 02-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κακό πράγμα η σχόλη. Σε οδηγεί σε περίεργους ατραπούς. Τι μου ’ρθε και μένα, για να γεμίσω «εποικοδομητικά» τις ώρες μου, να ανατρέξω στις μέρες και τα έργα του εκ Καλαμάτας ορμώμενου πρώην Πρωθυπουργού και των συν αυτώ.

Ανακάλυψα λοιπόν μια βαρυσήμαντη συνέντευξη του τότε τσάρου της οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη στην τιβί και είπα να σας την κάνω αναμετάδοση για να ζεστάνω τη μνήμη σας. (Βλέπετε είναι καρατσεκαρισμένο ότι τα πολλά μνημόνια έχουν κοντύνει τη μνήμη σ’ αυτό τον τόπο).

Και τι δεν είχε τιτιβίσει τότε ο Κάκης που ήθελε το πόπολο καλά ενημερωμένο και να μην ζει με αυταπάτες. Είχε σκοπό λέει να κάνει φοροελαφρύνσεις, αλλά μόνο σαν έρθει η ανάπτυξη –κάτι σαν την άνοιξη πα ’να πει- και μάλιστα να ροβολά με ρυθμό 3,5%.

Και για να μην ξεχνιόμαστε η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό αυστηρή εποπτεία, μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του χρέους. (Δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα). Αποκάλυψε δε τότε, προς τέρψιν του φιλοθεάμoνος κοινού, ότι το Μαξίμου συζητούσε για νέο μνημόνιο, στο οποίο το ΔΝΤ θα είχε τον «πρώτο» λόγο.

Κι άλλα κι άλλα είχε πει ο Κάκης για να επιβεβαιώσει εκείνη τη ριμάδα την παροιμία «από μικρό και από ζαβό μαθαίνεις την αλήθεια».

Νταμπλάς του είχε έρθει τότε του Καλαματιανού «Μαρτυριάρη» τον αποκάλεσαν τα μέσα που λιβάνιζαν τους χλεχλέδες των κυβερνητικών θώκων.

Και επειδή ο Κάκης γνώριζε από «πρώτο χέρι» την αλήθεια, έσπευσε τότε να στείλει έξω κάτι λίγες οικονομίες που είχε από τον πρότερο εργασιακό του βίο. Νομίμως φορολογημένες δεν μπορώ να πω.

Κάτι τέτοια ανακαλύπτεις όταν δεν έχεις δουλειά και ο διάολος σε βάζει να ψάχνεις στο διαδίκτυο. Διαβόλου πράγμα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot