FOLLOW US: facebook twitter

Το Χρονογράφημα: Έσπασε το… κοντέρ

Ημερομηνία: 24-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Είναι η πρώτη φορά από το 1995 που το «μαγαζί» Ελλάδα δεν «μπήκε μέσα». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, και δεν αμφισβήτησε κανείς ούτε καν οι «ενωμένοι εταίροι» το ελληνικό κράτος το 2016 κατέγραψε πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ σε αντίθεση με το 2015 που το έλλειμμα ήταν 10,4 δισ.

Μπορεί οι Έλληνες να λένε το ψωμί ψωμάκι και το σφίξιμο του ζωναριού να έχει φτάσει στο μη παρέκει, αλλά τουλάχιστον για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια δεν χρειαστήκαμε δανεικά για να την βγάλουμε.

Ίσως γι’ αυτό οι εταίροι μας, μας πλέκουν τον τελευταίο καιρό το εγκώμιο και άρχισαν να μιλούν για success story της Ελλάδας. Με την επισήμανση πάντα, ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε «καλά παιδιά» και θα συνεχίσουμε τον «ορθό δρόμο» της σκληρής λιτότητας.

Φοβούνται βλέπετε μη ξαφνικά πάρουν τα μυαλά μας αέρα και αρχίσουμε τις παροχές. Εγώ πάλι φοβάμαι μήπως, τώρα που έμαθε το «γαϊδούρι» να μην τρώει, μας ψοφήσει και μας μείνει η χαρά.

Γιατί, δεν λέω, καλό είναι που το «μαγαζί» έβγαλε επιτέλους «κέρδη» αλλά να μην πληρώνουν μόνο και μόνιμα τα γνωστά κορόιδα μισθωτοί και συνταξιούχοι. Κάποτε πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και οι πονηροί που τόσα χρόνια σφυρίζουν κλέφτικα.

Κι αυτό όσο κι αν το διατυμπανίζουν οι κυβερνώντες δεν το έχουμε δει ακόμα. Οι έχοντες και κατέχοντες εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Κι αυτό είναι άδικο. Που δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάολος. Και επειδή έχει φτάσει προ πολλού ο κόμπος στο χτένι ας νοιαστούν.

Διαφορετικά θα τους πάρει κι αυτούς και θα τους σηκώσει. Δεν γίνεται μια ζωή ο «ψωριάρης της ψωροκώσταινας» να είναι χώρια και να τον κατηγορούν κι από πάνω ότι «μαζί τα φάγαμε»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot