FOLLOW US: facebook twitter

Το «Χαμόγελο» είναι η οικογένεια μου: Συγκίνησε η φοιτήτρια «παιδί» του Συλλόγου, στην εκδήλωση του σπιτιού Φιλοξενίας στη Βροχίτσα

Ημερομηνία: 08-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32407″ img_size=”full”][vc_column_text]Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν τα λόγια της Ανδριάνας Θεοχάρη, φοιτήτριας σήμερα, που μεγάλωσε στο Σπίτι Φιλοξενίας του Χαμόγελου στη Βροχίτσα…

 

Η αφήγηση της νεαρής πλέον φοιτήτριας, Ανδριάνας Θεοχάρη, που βρήκε ζεστασιά και φροντίδα μαζί με τα τρία της αδέλφια πριν δώδεκα χρόνια στο Σπίτι Φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Βροχίτσα, όχι μόνο συγκίνησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην καλοκαιρινή γιορτή για τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος της χρονιάς αλλά έδωσε την πραγματική διάσταση, του σημαντικού έργου που επιτελεί το Χαμόγελο για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και των αναγκών του για να συνεχίσει να προσφέρει.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της Ανδριάνας, τα ζεστά της λόγια για όλους τους ανθρώπους του Χαμόγελου που στάθηκαν επί χρόνια δίπλα της και η αναγνώριση από καρδιάς όλων όσων προσφέρει ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι, η «οικογένεια» της όπως τους χαρακτήρισε, καθήλωσε τους πάντες.

«Ως παιδί του Χαμόγελου, από τα πρώτα που στηρίχθηκαν στο μικρό τότε σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας του Πύργου και στη συνέχεια εδώ στο πολύ όμορφο και ζεστό σπίτι της Βροχίτσας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν να ανατραφώ σωστά και να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα. Την Κατερίνα, την Βασιλική, τη Διονυσία, τη Νίκη, την Πέλυ, παλιούς εργαζόμενους που ήταν για μένα «οδηγοί», όλους. Είναι οι φίλοι μου, η οικογένεια μου και είναι πολύ όμορφο να επιστρέφω πάλι εδώ ως φοιτήτρια και να μοιράζομαι μαζί τους τα νέα μου.  Θεωρώ λοιπόν πως είμαι η πιο κατάλληλη για να σας πω, τι προσφέρει η χορηγία σας.

Χάρις τη βοήθεια σας, οι άνθρωποι του Χαμόγελου κάνουν τα παιδιά να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια. Τώρα πια, ως μεγαλύτερη που μπορώ και καταλαβαίνω περισσότερα, αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση. Θέλω όμως να θυμηθούμε για λίγο, τρία συγκεκριμένα παιδιά. Τον Ανδρέα που οραματίστηκε το σύλλογο, τη Γιούλη και την Ειρήνη… Αν ενωθούμε θα τα καταφέρουμε. Ας βοηθήσουμε λοιπόν το Χαμόγελο και να μην σταματήσουμε ποτέ!» είπε με δάκρυα στα μάτια προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους.

Το υπέροχο αυτό κορίτσι, φοιτήτρια στο τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθηνών, πάντα επιστρέφει, ως εθελόντρια πια, στο σπίτι που μεγάλωσε, το σπίτι της καρδιάς της…

Υπέροχη γιορτή

Πολλά και όμορφα είχαν προετοιμάσει τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του Χαμόγελου στη Βροχίτσα για την γιορτή λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος. Χορούς, θεατρικά δρώμενα και τραγούδια ενώ απόλαυσαν και διασκεδαστικές στιγμές με ταχυδακτυλουργικά κόλπα και νόστιμα παγωτά. Παράλληλα όμως, τίμησαν και όλους όσους στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν το Σπίτι Φιλοξενίας στη Βροχίτσα.

Ο ταμίας του Χαμόγελου, Γιάννης Λαμπρόπουλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόφαση της τοπικής κοινότητας και τον τότε Δήμαρχο Ιάρδανου Λάμπη Αριστειδόπουλο, να παραχωρήσουν στο σύλλογο το σπίτι αυτό, τονίζοντας ότι καθημερινά προσπαθούν με τη στήριξη της κοινωνίας το καλύτερο για παιδιά ενώ ο Γ.Γ. του συλλόγου και εθελοντής γιατρός Χρήστος Καμμιλάτος, μίλησε για τον καθημερινό αγώνα για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών του Χαμόγελου που στηρίζει χιλιάδες παιδιά.

«Πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο για το Χαμόγελο. Κάθε μέρα είναι ένας ατελείωτος αγώνας. Γι’ αυτό ζητάμε, ένα ευρώ από το υστέρημα του καθενός, στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά που μας χρειάζονται».[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1499472413976-03cffb49-c156-6″ include=”32410,32411,32412,32413,32414,32415,32408″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot