FOLLOW US: facebook twitter

Το φυσιολογικό και το αφύσικο

Ημερομηνία: 01-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για το μυστικό της μακροζωίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και δικαίως αφού σε λίγο θα κλείσει ολόκληρο αιώνα ζωής (ζωή να ‘χει). Όπως και να το κάνεις, η περίπτωσή του προκαλεί το ενδιαφέρον γιατί δεν μιλάμε για τον οποιονδήποτε αλλά για μία δραστήρια προσωπικότητα η οποία εκτός των περγαμηνών της στην πολιτική, έχει να περηφανεύεται για 4 παιδιά, 13 εγγόνια και 13 δισέγγονα. Οι θεωρίες γι’ αυτόν τον πράγματι εντυπωσιακό (και προσωρινό) απολογισμό είναι πολλές.

Πρώτα πρώτα έχει γίνει λόγος για τα γονίδια αφού στην οικογένεια η μακροζωία είναι συχνό φαινόμενο. Ύστερα, υπάρχουν οι μακροβιοτικές τροφές του προπάππου. Εδώ οι απόψεις διίστανται. Είναι το μαγικό συστατικό η κουταλιά του κρητικού μελιού που καταναλώνει αδιαλείπτως κάθε πρωί ο πρόεδρος; Είναι το σταμνασκάθι που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι του; Ή μήπως το ποτηράκι το οποίο γεμίζει με αγνή ρακή αυστηρά και μόνο μία φορά την ημέρα; Ένα είναι σίγουρο: όλη του τη ζωή, ό,τι κι αν έκανε, κοιμόταν το μεσημέρι. Ακόμα και όταν ήταν πρωθυπουργός κατάφερνε και ξέκλεβε μία ώρα. Τίποτε δε στάθηκε ποτέ ικανό να χαλάσει τη μεσημβρινή του σιέστα, γεγονός που υποδεικνύει έναν άνθρωπο ο οποίος δεν αγχώνεται με τίποτα. Ύπνος και μηδενικό άγχος. Πώς να μην ζήσεις 100 χρόνια…

Το να τα ξεπεράσεις όμως χρειάζεται κάτι παραπάνω από κρητικά super foods και θαυματουργά μαντζούνια. Χρειάζεται μία ιδέα ισχυρή ώστε να αναζωογονεί τόσο το πνεύμα όσο και το γερασμένο σώμα. Όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποια είναι αυτή η ιδέα αλλά είναι διαφορετικό όταν την επιβεβαιώνει ο ίδιος του ο γιος, πάνω στον οποίο ο Επίτιμος έχει στηρίξει όλες του τις ελπίδες, μετά την αποτυχία της Ντόρας να γίνει (η πρώτη γυναίκα) πρωθυπουργός.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Κρήτη Tv ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πατέρας του ζει και αναπνέει για να τον δει πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως πρόκειται για κάτι φυσιολογικό. Και βέβαια είναι φυσιολογικό Κυριάκο μου. Ποιος πατέρας δεν θα ονειρευόταν τέτοια τύχη για το παιδί του; Φυσιολογικότατο είναι.

Αφύσικο ωστόσο παραμένει πάντοτε το να δυσφημείς σε κάθε ευκαιρία το κράτος και παρόλα αυτά το σόι σου να εξακολουθεί να κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ τον χρόνο ή να ισχυρίζεσαι ότι όλα αυτά τα χρόνια οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους και εσύ να παίρνεις όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις συντάξεις! Έτσι δεν είναι;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot