FOLLOW US: facebook twitter

Το φθινόπωρο των τελευταίων ψευδαισθήσεων…

Ημερομηνία: 28-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7145″ img_size=”full”][vc_column_text]Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι φήμες γύρω από τον επικείμενο ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη μετάβασή του στη συμπρωτεύουσα και τις καθιερωμένες εξαγγελίες από τη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα μάλιστα με τη συγκεκριμένη φιλολογία ο Πρωθυπουργός θα διερευνήσει ταυτόχρονα τις όποιες δυνατότητες έχει «πολιτικής διεύρυνσης» δεδομένου, όπως εκτιμούν, το νέο κ υ β ε ρ ν η τ ι κ ό σχήμα θα είναι το όχημα με το οποίο θα πάει στις επόμενες εκλογές. Ανεξάρτητα από πόσο επίκαιρα και ρεαλιστικά είναι όλα αυτά, είναι γεγονός ότι για κάθε πρωθυπουργό ο ανασχηματισμός είναι μια δύσκολη εξίσωση με πολιτικές, γεωγραφικές και διαχειριστικές παραμέτρους.

Και ότι είναι επίσης μία «ομελέτα» την οποία πρέπει να φτιάξει μόνος του και για να είναι πετυχημένη πρέπει να σπάσει τα «σωστά αυγά». Το τελευταίο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την μετέπειτα πορεία και την επίτευξη των στόχων του σημερινού πρωθυπουργού ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς ότι τον βαρύνει η ατυχής –και έως καταστροφική- επιλογή προσώπων της πρώτης του κυβέρνησης (βλέπε Γιάνης με ένα νι).

Μπορεί από τη στιγμή που προσγειώθηκε στο πεδίο του ρεαλισμού ένα τμήμα της κοινωνίας να τον θεωρεί αποτελεσματικό, μπορεί οι αριθμοί να βελτιώθηκαν και πολλοί να υποστηρίζουν ότι η χώρα από το παρολίγον άλμα στο κενό να βρίσκεται σήμερα έτοιμη να ανέβει στον βατήρα της ανάπτυξης, μπορεί ουκ ολίγοι διεθνείς παράγοντες να του πλέκουν το εγκώμιο γιατί μετά τις ερασιτεχνικές λογικές του πρώτου καιρού περάσαμε σε μια ορθολογική και αποτελεσματική διαχείριση της πραγματικότητας, όμως η πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία εξακολουθεί να είναι δυσβάσταχτη και η ψυχολογία των πολιτών να βρίσκεται στο ναδίρ.

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις επόμενες εκλογές είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένος. Αν εκείνη τη στιγμή το καταπονημένο στράτευμα φωνάξει «θάλαττα, θάλαττα» ή αν πιστέψει ότι αυτό που βλέπει δεν είναι παρά ένας αντικατοπτρισμός, αυτό θα εξαρτηθεί αυστηρά από τις επιλογές που θα κάνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Και ίσως επιλέξει το φθινόπωρο που έρχεται να είναι «το φθινόπωρο των τελευταίων ψευδαισθήσεων»…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot