FOLLOW US: facebook twitter

Το τελευταίο χαρτί

Ημερομηνία: 02-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51242″ img_size=”full”][vc_column_text]Ένας από τους βασικούς κανόνες του πόκερ είναι η ψυχραιμία. Οτιδήποτε κι αν συμβεί, όσο άσχημα κι αν εξελιχθεί το παιχνίδι, οφείλεις σαν δυνητικός νικητής να κρατήσεις πάση θυσία την ψυχραιμία σου, κι ας είσαι ήδη μέσα σου (επειδή πρώτα απ’ όλα γνωρίζεις τα χαρτιά σου) ο μεγαλύτερος χαμένος. Πρέπει λοιπόν να δείχνεις στους άλλους ότι είσαι ικανός να κερδίσεις επειδή ούτως ή άλλως κανείς δεν υπολογίζει εκείνον ο οποίος έχει παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια. Αντίθετα, ακόμα και η θεά Τύχη καμιά φορά λυγίζει στη θέληση εκείνων που δεν παραιτούνται.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ακούω προτάσεις επί προτάσεων. Προτάσεις παλιές, κάποιες σχετικά πρωτότυπες, μερικές ρεαλιστικές, άλλες ελαφρώς εκτός ελληνικής πραγματικότητας, αλλά σε κάθε περίπτωση προτάσεις. Αυτό δείχνει σίγουρα κάτι θετικό: έχει εμπεδωθεί σε βάθος πλέον από το σύνολο (σχεδόν) των τοπικών πολιτικών παραγόντων τί φταίει καθώς και τί χρειάζεται να γίνει. Είναι βασικό, είναι όμως αρκετό; Δηλαδή, φτάνει να έχω καταλάβει ότι χρειάζομαι επειγόντως κάτι για να επιβιώσω και αρκεί απλώς να το ζητήσω για να μου το δώσουν; Μάλλον δεν πάει έτσι το πράγμα, αν και θα έπρεπε, υπό την έννοια ότι μία ή περισσότερες καθόλα τεκμηριωμένες ανάγκες μιας περιφέρειας, οφείλουν τουλάχιστον να τυγχάνουν εξίσου σοβαρής επεξεργασίας της πιθανότητας ικανοποίησής τους από την κεντρική εξουσία.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ποτέ δεν πήγαινε έτσι το πράγμα. Αν δεν εναπόκειτο στο σπάνιο φιλότιμο των μεν ή των δε, τότε ήταν καθαρά ζήτημα σκληρής (με όλη την σημασία της λέξης) διεκδίκησης. Για να θέσω αλλιώς: στο περιφερειακό συνέδριο η Ηλεία παίζει το τελευταίο της χαρτί. Δεν ξέρω το πώς πρέπει να γίνει αλλά είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για χασούρα Καλές οι προτάσεις, δεν λέω, αλλά εντέλει το απόλυτο κριτήριο όλων είναι η αποτελεσματικότητα. Μέχρι σήμερα χάναμε. Νομίζω ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να κερδίσουμε κάτι ως νομός, έστω για μια φορά, έτσι για αλλαγή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot