FOLLOW US: facebook twitter

Το παιδομάζωμα του Ερντογάν

Ημερομηνία: 25-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40121″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίδια μέρη…

Οι σχέσεις της χώρας με την Τουρκία και η γενικότερη κατάστασή της δεν είναι ένα απλό ζήτημα. Αυτό ίσχυε ανέκαθεν για όλους μας τους γείτονες, αλλά ειδικά με την Τουρκία του Ερντογάν, οι προεκτάσεις και η ερμηνεία κάθε εξέλιξης ξεπερνά την πεπατημένη του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και τις σταθερές εκτιμήσεις των στρατιωτικών μας επιτελείων.

Κοινός τόπος: ο Ερντογάν έχει ξεφύγει, κυρίως γιατί αυτά τα οποία επιβάλλει ως τύραννος στο εσωτερικό της χώρας του, είναι πολύ πιο ανησυχητικά από τις απειλές που εκτοξεύει έξωθεν απειλώντας θεούς και δαίμονες και συνήθως απειλώντας την Ελλάδα. Τελευταία πατέντα του Σουλτάνου είναι το ιδιότυπο παιδομάζωμα που εφαρμόζει στα σχολεία, αποσκοπώντας προφανώς στην επιθυμητή διάπλαση των τουρκόπουλων.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε στην Τουρκία με αλλαγές τόσο κραυγαλέες, ώστε η είδηση έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου. Ας μην σοκάρεται όμως ο κόσμος γιατί εδώ που τα λέμε ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από κάθε δικτάτορα που σέβεται τον εαυτό του και επιθυμεί σφόδρα την μακροημέρευσή του.

Αφού τελειώσουν οι κρεμάλες, τα μαχαιρώματα, οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις με συνοπτικές διαδικασίες, σειρά παίρνει πάντα το «αύριο», το οποίο πρέπει κι αυτό να έρθει στα μέτρα του σοφού ηγέτη.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας, από τα σχολικά βιβλία έχει αφαιρεθεί η Εισαγωγή στη Θεωρία της Εξέλιξης, ενώ παράλληλα μειώθηκε σημαντικά ο χρόνος για τη διδασκαλία των κοσμικών ιδεωδών, που υιοθετήθηκαν από τον ιδρυτή του τουρκικού κοσμικού κράτους, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Αντ’ αυτών, ο Ερντογάν υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν τη Τζιχάντ! Κάπως έτσι, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, η Τουρκία του Κεμάλ και της κοσμικής προόδου πηγαίνει έναν αιώνα πίσω. Και μη χειρότερα.

 

Ανάθεμά σε, βασιλιά, και τρις ανάθεμα σε,

με το κακό οπόκαμες, και το κακό που κάνεις.

Στέλνεις, δένεις τους γέροντας, τους πρώτους τους παπάδες

Να μάσης παιδομάζωμα, να κάμης γενιτσάρους.

Κλαιν’ οι γοναιοι τα παιδιά, κ’ οι αδελφές τ’ αδέλφια,

Κλαίγω κ’ εγώ και καίγομαι και όσο θα ζω θα κλαίγω.

Πέρσι πήραν τον γιόκα μου, φέτο τον αδελφό μου.

Δημοτικό[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot