FOLLOW US: facebook twitter

Το δημαρχείο Πύργου φόρεσε τα γιορτινά του

Ημερομηνία: 29-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

latseio-psifiaka-xrwmata3

Ψηφιακά χρώματα στην πρόσοψη του Λάτσειου

Τα γιορτινά του φόρεσε από την παραμονή των Χριστουγέννων το δημαρχείο του Πύργου. Λιγοστοί πολίτες που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει πάνω στην πρόσοψη του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα του στολισμού.

latseio-psifiaka-xrwmata1

Τι όμως πραγματικά συμβαίνει… Ένας εξειδικευμένος προτζέκτορας και μια ομάδα γραφιστών και ειδικά εκπαιδευμένων στην τεχνολογία, τις προηγούμενες ημέρες ουσιαστικά δημιούργησαν μια σειρά από ψηφιακά «κουστούμια» που ντύνουν το κτίριο του δημαρχείου χάρη στην εφαρμογή του Projection mapping. Πρόκειται για μια τεχνολογία που τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση ανά τον κόσμο και που στην Ελλάδα έχει εφαρμοστεί σε πολύ λίγες περιπτώσεις κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στον Πύργο το Λάτσειο πραγματικά γίνεται κόσμημα με μια σειρά γραφιστικών εικόνων, οι οποίες εφαρμόζονται με απόλυτη ακρίβεια στην πρόσοψή του κτιρίου με ακτίνες φωτός μέσα απ¨ο έναν προτζέκτορα και αλλάζουν μέσα σε λίγα λεπτά…

latseio-psifiaka-xrwmata4

Η ιδέα ανήκει στην ΔΗΚΕΠ, στον πρόεδρο Χάρη Αντύπα και τους συνεργάτες του στο δήμο που κατάφεραν έστω και την ύστατη ώρα να προσδώσουν ένα πιο χαρμόσυνο τόνο στην Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της πόλης, εκμεταλλευόμενοι την ομορφιά του κεντρικότερου δημοτικού κτιρίου της πόλης. Όσοι δεν σταθήκατε παρατηρητικοί τις προηγούμενες ημέρες, αξίζει τις επόμενες να παρακολουθήσετε τις εικόνες που αποτυπώνονται στην πρόσοψη του δημαρχείου.

latseio-psifiaka-xrwmata2

«Ελπίζουμε να αρέσει στους πολίτες»

Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Αντύπας, αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη εορταστική δράση που πραγματοποιεί η ΔΗΚΕΠ.

latseio-psifiaka-xrwmata5

«Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου στηριζόμενη στην εμπιστοσύνη της δημοτικής αρχής αλλά και των λοιπών δημοτικών παρατάξεων ανέλαβε και φέτος την πρωτοβουλία για την δημιουργία εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Έτσι εκτός από το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, που περιλαμβάνει τρένο, καρουζέλ και παγοδρόμιο, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να φωτίσουμε με ειδικά ψηφιακά σχέδια το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Λέγεται project mapping, είναι ένα πρωτόγνωρο θέμα για την περιοχή μας και τολμώ να πω για όλη την Ελλάδα με την έννοια ότι φυσικά και έχει δημιουργηθεί και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα, αλλά ποτέ δεν είχε τη συγκεκριμένη διάρκεια.

latseio-psifiaka-xrwmata6

Άνθρωποι με πολύ μεράκι με πολύ αγάπη για την πόλη, έχουν ασχοληθεί με αυτό το σχέδιο και έχουν προσαρμόσει σε όλες τις λεπτομέρειες του κτιρίου πάρα πολλά εορταστικά σχέδια. Πιστεύουμε ότι θα κορυφωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θα συνεχίσουμε και λίγες ημέρες ακόμα. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν να απολαύσουν το θέαμα, το οποίο θέλουμε να πούμε ότι είναι μοναδικό. Είναι ένα τόλμημα που μας δίνει θάρρος για άλλου είδους παρόμοιες εκδηλώσεις. Υπάρχουν και άλλα κτίρια, υπάρχουν και άλλες δράσεις που μπορούμε να κάνουμε με το συγκεκριμένο τρόπο. Αν αρέσει στους συμπολίτες μας θα συνεχίσουμε. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά» σχολίασε ο κ. Αντύπας.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot