FOLLOW US: facebook twitter

«Το Βιβλίο στην Ψηφιακή Εποχή» στο Κτήμα Μερκούρη

Ημερομηνία: 06-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”18056″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι  ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κτήματος Μερκούρη ξεκινούν φέτος την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι με μια διάλεξη που θα δώσει

ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Δημοσιογράφος Νίκος Μπακουνάκης η οποία έχει σαν θέμα της :

«Το Βιβλίο στην Ψηφιακή Εποχή».

Παρά την ταχύτητα των αλλαγών στην τεχνολογία που είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα της προσαρμογής μας αλλά και της προσαρμογής των θεσμών, το Βιβλίο, που είναι το αρχαιότερο μέσο ενημέρωσης, αντιστέκεται σθεναρά με την υλική του υπόσταση και διατηρεί το μεγαλείο του.

Ο κ. Μπακουνάκης είναι τακτικός καθηγητής Πρακτικής της Δημοσιογραφίας και Τεχνικών Αφήγησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει από το 2003. Δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης πολιτισμού στο “Βήμα της Κυριακής” δημιούργησε και επιμελείται από το 1997 το ένθετο  «Βιβλία», το πρώτο ένθετο για βιβλία στον Ελληνικό Τύπο.

Είναι συγγραφέας ενός μεγάλου αριθμού ιστορικών βιβλίων, ενώ παράλληλα έχει  ευρύτατη συμμετοχή σε συλλογικά έργα, μεταφράσεις και έχει υπογράψει μια εκτενέστατη κριτικογραφία.

Το βιβλίο του «Δημοσιογράφος ή Ρεπόρτερ, Η αφήγηση στις ελληνικές εφημερίδες, 19ος -20ός αι.» (2014, εκδόσεις Πόλις) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο και με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών.

Είναι Αξιωματούχος του Τάγματος Ακαδημαϊκών Φοινίκων (Officierdel’Ordredes Palmes Academiques) της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο εκλεκτός ομιλητής θα αναλύσει σε βάθος το θέμα, κάνοντας το συνάμα εξαιρετικά ενδιαφέρον με το οπτικό υλικό που θα παρουσιάσει.

Η διάλεξη θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτήματος και είναι ανοιχτή σε όλους.

Το Κτήμα Μερκούρη όπως πάντα σας περιμένει.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot