FOLLOW US: facebook twitter

Το αναπτυξιακό όραμα της ΟΧΕ Κατακόλου-Ολυμπίας

Ημερομηνία: 25-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40221″ img_size=”full”][vc_column_text]ΟΧΕ και ΒΑΑ συζητήθηκαν στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο- 110 εκ. ευρώ για τις δύο δράσεις 

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε την τοπική ανάπτυξη και να αναδείξουμε ένα άλλο όραμα για την περιοχή μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας , εισηγούμενος  στο Περιφερειακό Συμβούλιο ,-που συνεδρίασε χθες το θέμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων  (ΟΧΕ) και της Βιώσιμης  Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).

Στα πλαίσια του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 θα αντληθούν, για τις δύο δράσεις περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ, που αφορούν δράσεις για καταπολέμηση της φτώχειας και αναπτυξιακά έργα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που διατίθεται για τις ΟΧΕ ανέρχεται στα 49.800.000,00 € για ΕΤΠΑ και 1.400.000,00 € για ΕΚΤ. Η μια από τις δράσεις αυτές αφορά την ΟΧΕ Κατακολου- Αρχαίας Ολυμπίας.

Το όραμα της στρατηγικής ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας μπορεί να διατυπωθεί ως εξής:

«Η παραγωγική ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας μέσω της ανάδειξης της παγκόσμιας ταυτότητάς της, με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Με βάση τα παραπάνω οι πράξεις  αφορούν:

  • Το λιμάνι του Κατακόλου, οι σταθμοί του τρένου το εμπορικό και ιστορικό κέντρο του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας
  • Την σιδηροδρομική γραμμή Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία την ιστορία της Αρχαίας Ολυμπίας
  • Τις Πολιτιστικές, Ποδηλατικές, Οικοτουριστικές και Ιστορικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής

 

Στον θετικό χαρακτήρα των αναπτυξιακών προοπτικών των συγκεκριμένων δράσεων συμφώνησαν εκπρόσωποι παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου , ωστόσο , στάθηκαν στην ανάγκη να δείξουν εγρήγορση και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot