FOLLOW US: facebook twitter

Το αεροδρόμιο Επιταλίου έγινε… ποιμνιοδρόμιο!

Ημερομηνία: 29-07-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Αντιδράσεις για την καθυστέρηση στον αποχαρακτηρισμό του

-Γεωργιόπουλος: Θα διεκδικήσουμε την περιουσία μας

Την αγανάκτησή του για τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις σε ότι αφορά το θέμα του αποχαρακτηρισμού του αεροδρομίου Επιταλίου από κρατικό αερολιμένα, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Αφορμή στάθηκε η συνάντηση με τα μέλη της αερολέσχης Πύργου στο γραφείο του το πρωί της Παρασκευής για το θέμα της χρήσης του χώρου από την αερολέσχη. Ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε πως πέρα από την όποια εξέλιξη θα έχει το θέμα, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας θα διεκδικήσει την περιουσία της, καθώς η έκταση του αεροδρομίου της ανήκει.

Ο κ. Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην γραφειοκρατία που ταλανίζει την ΠΕ Ηλείας, τις επαφές που έχουν γίνει με την διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τον αποχαρακτηρισμό του αεροδρομίου από κρατικό και τον χαρακτηρισμό του ως πεδίου προσγείωσης.  «Αυτός είναι ο μόνος νομικός δρόμος προκειμένου το αεροδρόμιο αυτό μετά από πολλά έτη αδράνειας – ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ – τουλάχιστον να αναζωογονηθεί, να ζωντανέψει».

Εξήρε το έργο της αερολέσχης Πύργου, που όπως είπε απαρτίζεται από σπουδαίους ανθρώπους και τόνισε πως μπορούν να γίνουν συνεργασίες με το δήμο και φορείς της Ηλείας για να εξελιχθεί μια παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε πως παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. Σημαντική είναι όπως είπε η βοήθεια στο θέμα του Ηλείου ΓΓ Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανού, όμως η επιλογή της ΥΠΑ να αναμορφώσει το καθεστώς λειτουργίας των αερολεσχών ανά την Ελλάδα, έχει καθυστερήσει τις εξελίξεις στο θέμα του Επιταλίου.

Ο κ. Γεωργιόπουλος εξέφρασε την ελπίδα πως το φθινόπωρο θα υπάρξουν νέα για το θέμα. «Εμείς παρόλα αυτά δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε γιατί ο ένας χρόνος εμπειρίας μας έχει δείξει πως μάλλον είμαστε πολύ εύκολοι στο να δεχτούμε κάθε φορά τις διάφορες αιτιάσεις που προβάλουν. Έχουμε αποφασίσει ότι τις επόμενες ημέρες από κοινού θα ετοιμάσουμε ένα έγγραφο με το οποίο  θα λέμε το τι ακριβώς έπρεπε να γίνει έως τώρα και δεν έγινε και το τι πρέπει να γίνει από τούδε και στο εξής και θα θέτουμε και χρονοδιαγράμματα.

Διαφορετικά η ΠΕ Ηλείας θα αναγκαστεί το περιουσιακό της στοιχείο να το αναζητήσει και νομικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πρέπει. Γιατί αυτό δεν αποτελεί περιουσία δημόσια υπό την έννοια της κρατικής, αλλά δική μας περιουσία δεσμευμένη υπό το καθεστώς κρατικού αερολιμένα που δεν λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί ΚΑΤ ουδένα τρόπο ακόμα και δεν χαρακτηριστεί ως πεδίο προσγείωσης.

Εμείς θα ζητήσουμε πίσω την περιουσία μας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν ότι το οφείλουν και θα το κάνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επίσης ανέφερε πως  η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηλείας έχει εκπονήσει μελέτη η οποία έχει ένα προϋπολογισμό 130.000 ευρώ για την συντήρηση τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο έγινε… ποιμνιοδόρμιο!

Ο πρόεδρος της αερολέσχης Πύργου Θεόδωρος Γιαννακούλιας αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει για το θέμα του αποχαρακτηρισμού από ένα αεροδρόμιο που έχει καταντήσει ποιμνιοδρόμιο. Η αερολέσχη θα κάνει ότι είναι δυνατό για να προωθήσει μια άλλη δράση της που αφορά στην πυροπροστασία, την επιτήρηση και την έρευνα από αέρος ως εθελοντική οργάνωση.

Επαφές έχουν γίνει με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το θέμα και προωθείται. Σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις από την ΥΠΑ, τόνισε ότι «αν δεν προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό, ας βγάλει μια απόφαση η ΥΠΑ να το επανδρώσει, έτσι ώστε να λειτουργήσει. Εμείς το θέλουμε να λειτουργήσει, είτε ως κρατικός αερολιμένας, είτε ως πεδίο προσγείωσης της ΠΕ Ηλείας».

Ο κ. Γιαννακούλιας επισήμανε πως μόλις προχωρήσουν οι διαδικασίες και υλοποιηθούν και οι παρεμβάσεις από την ΠΕ Ηλείας στο αεροδρόμιο, θα είναι άμεσα έτοιμο από την αερολέσχη για πτήσεις. «Είναι γεγονός πως το αεροδρόμιο Επιταλίου είναι σε μια τουριστική περιοχή με δύο λιμάνια, με δρόμους, με τουρισμό, Ολυμπία και Ήλιδα, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και μπορεί να φέρει τουρισμό και εκπαιδευτικές σχολές ακόμα και από το εξωτερικό. Είχε συζητηθεί με τον κ. Αλεβίζο σχολή από την Αγγλί,α που δεν έχει καλό καιρό εκεί, να έρχεται να πετάει εδώ τους θερινούς μήνες…».

Τέλος τέθηκε το θέμα της κάλυψης του κόστους καυσίμων και ενοικίασης του αεροπλάνου για τις πτήσεις που θα γίνονται για την πυροπροστασία, επιτήρηση και έρευνα από αέρος, όπου η ΠΕ Ηλείας είναι θετική, ενώ και οι δήμοι της Ηλείας, έχουν δείξει ενδιαφέρον να βοηθήσουν.

Κράτα το[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot