FOLLOW US: facebook twitter

Το Ericsson τα ψέματα και οι πικρές αλήθειες

Ημερομηνία: 25-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28924″ img_size=”full”][vc_column_text]Γράφαμε στις αρχές του καλοκαιριού όταν με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου πληροφορηθήκαμε ότι δεν έρχεται το Ericsson, ότι η συγκεκριμένη είδηση δημιούργησε εύλογες ανησυχίες. Παρά τις τότε δεσμεύσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής κου Καπέλιου, ότι η απουσία του «υπερόπλου» στην κατάσβεση των πυρκαγιών θα ήταν προσωρινή και ολιγοήμερη, ήταν απόλυτα φυσικό να ξυπνήσουν στην τοπική κοινωνία οι μνήμες από τις ολέθριες ημέρες του 2007.

Παρόλα αυτά δεν είχαμε λόγους να μην αποδεχθούμε τις διαβεβαιώσεις του αρχηγού όπως και τους σοβαρούς υπηρεσιακούς λόγους που επέβαλαν την απόφασή του αυτή. Υπενθυμίζω ότι ο κος Καπέλιος είχε επικαλεστεί την ανάγκη της προστασίας της Κρήτης και νησιών του Αιγαίου και προέταξε την μετακίνηση του ελικοπτέρου στην περιοχή.

Τις ανησυχίες μας ήρθε μάλιστα να καθησυχάσει και ο Ηλείος βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος δια λόγου με τη σειρά του και μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, μας διαβεβαίωσε ότι μετά το 1ο 10ήμερο του Ιουλίου το Ericsson θα βρισκόταν στη βάση του στην Ανδραβίδα. Δυστυχώς όλα αυτά δεν επαληθεύθηκαν, οι δεσμεύσεις του αρχηγού αποδείχθηκαν φρούδες, εξέθεσε εξ αυτού και τον βουλευτή, το ελικόπτερο για άγνωστους λόγους δεν ήρθε ποτέ.

Αυτό που όλοι απευχόμαστε είχε συμβεί. Ο νομός –και μαζί του η ευρύτερη περιοχή καθώς και τα νησιά του Ιονίου- έμεινε ακάλυπτος και παρά τον ζήλο και την αυτοθυσία που επέδειξαν οι άντρες της πυροσβεστικής δεν απεφεύχθη το κακό. Με αποκορύφωμα την προχθεσινή φωτιά στο Γρύλλο που διεσώθη την ύστατη στιγμή με την έλευση «δανεικού» και για λίγες ώρες ελικοπτέρου. Μια φωτιά που όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι πυροσβέστες θα ήταν αδύνατον να σβήσει –λόγω του ανάγλυφου της περιοχής που δεν επέτρεπε την εύκολη πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων, -αν «έστω και στο και πέντε» δεν ερχόταν το Ericsson.

Κύριε Καπέλιο γνωρίζετε καλύτερα από εμάς ότι οι φωτιές δεν σβήνουν με «ψέματα». Ήρθε λοιπόν η ώρα για τις «αλήθειες» εάν δεν θέλουμε ο νομός να γίνει ξανά θύμα απερίσκεπτων σχεδιασμών…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot