FOLLOW US: facebook twitter

Το Ericsson επιστρέφει . . . στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 11-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28924″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην Ανδραβίδα θα βρίσκεται και πάλι το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson. Μετά από δίμηνη παραμονή στην Κρήτη, επιστρέφει και πάλι στη βάση του από σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί το πράσινο φως για την επιστροφή του, καθώς τα καθημερινά πολλαπλά περιστατικά δασικών πυρκαγιών στην Ηλεία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία εμπρησμοί εκ προθέσεως, αναγκάζουν την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος να αλλάξει τα σχέδιά της.

Βέβαια αν δεν το δούμε στη βάση της Ανδραβίδας και πάλι πάνω από τα μέτωπα των πυρκαγιών της Ηλείας, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Ωστόσο χθες στο πλαίσιο της επιστροφής του πραγματοποίησε ρίψεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε από προχθές το απόγευμα στην Ελαία Γορτυνίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες καθημερινά οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά περιστατικά, τα περισσότερα δασικές πυρκαγιές, σε δύσκολές, δύσβατες περιοχές.  Οι πυροσβέστες έχουν χάσει τον ύπνο τους και πλέον εξαντλημένοι δηλώνουν πως δεν έχουν πολλές αντοχές. Και αυτό ίσως αποβεί μοιραίο, αν βρεθούν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ μεγάλο περιστατικό, χωρίς φυσικές αντοχές.

Το Ericsson μπορεί να προσβάλει με ακρίβεια πυρκαγιές σε δύσβατές περιοχές ή χαράδρες όπου άλλα μέσα ή πυροσβέστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν. Φωτιές όπως αυτή χθες το απόγευμα στην Ελαία Γορτυνίας, στα όρια Ηλείας – Αρκαδίας θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει άμεσα, όταν το ελικόπτερο μπορεί να ανεφοδιαστεί με νερό από το ποτάμι της περιοχής και να ολοκληρώσει το έργο του άμεσα… χωρίς να εξαντληθούν οι πυροσβέστες, να πιεστούν τα μέσα και να χαθούν δεκάδες στρέμματα δάσους, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot