FOLLOW US: facebook twitter

Τι έχεις, όχι τι είχες

Ημερομηνία: 06-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38119″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίδια μέρη…

Διάβασα με προσοχή το άρθρο του κ. Γιάννη Κουτσούκου στην Πρωινή και ειλικρινώς περίμενα περισσότερα από έναν τόσο πεπειραμένο κοινοβουλευτικό άνδρα και καταξιωμένο στέλεχος του κόμματος, που μάλιστα βρέθηκε από τις πρώτες κιόλας στιγμές της γέννησης του κινήματος στις επάλξεις.

Όμως εδώ το διακύβευμα δεν είναι η προσωπική διαδρομή του κ. Κουτσούκου στην πολιτική, ούτε βεβαίως δύναται στα σοβαρά να αμφισβητηθούν οι τομές εκείνες οι οποίες επιχειρήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και συνέβαλλαν καθοριστικά στην πρόοδο και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη ο βουλευτής Ηλείας απέφυγε χαρακτηριστικά την λυτρωτική έκφραση αυτοκριτικής που οφείλει να διέπει κάθε ζωντανό πολιτικό φορέα. Ίσως για λόγους επετειακούς στο αναδρομικό δοκίμιο του κ. Κουτσούκου δεν χωρέσαν δυο λόγια κριτικής για τα κακώς πεπραγμένα του κόμματος που κυβέρνησε για 40 σχεδόν χρόνια την χώρα και για τις όποιες ευθύνες φέρει για το σημερινό εθνικό αδιέξοδο. Συνέπεια: η αποφυγή της αναγνώρισής τους ανακόπτει εν τη γενέσει της την ανάπτυξη οποιασδήποτε αξιοσημείωτης πολιτικής δυναμικής για το μέλλον.

Επιπλέον, πρέπει να επισημανθεί ότι στο στόχαστρο της σοβαρής και υπεύθυνης κριτικής δεν βρέθηκαν ποτέ ούτε το «καλό ΠΑΣΟΚ», ούτε, πολύ περισσότερο, η περίοδος της μεταπολίτευσης στο σύνολό της.

Καταδικάστηκαν μόνο η εκτεταμένη διαφθορά, ο κραυγαλέος νεποτισμός, το σχεδόν θεσμικά κατοχυρωμένο πελατειακό κράτος, η δημοσιονομική ανευθυνότητα και αδιαφορία,  και τελικά η παγίδευση της χώρας σε μία κατάσταση που ας μην γελιόμαστε, καμιά εξεταστική επιτροπή δεν θα μας πει κάτι που ήδη δεν γνωρίζουμε. Αυτά είναι από καιρό ξεκαθαρισμένα.

Αυτό που δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο είναι το λίφτινγκ της λεγόμενης μεγάλης κεντροαριστεράς, ερώτημα στο οποίο παραδόξως αδυνατούν να απαντήσουν ακόμη και όσοι έχουν σπεύσει να διεκδικήσουν την ηγεσία της, και δεν είναι και λίγοι.

Το τοπίο είναι θολό, συνεπώς το κρίσιμο ερώτημα με αφορμή και την συμπλήρωση 43 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, είναι τι καινούργιο μπορεί να προσπορίσει ο συγκεκριμένος χώρος. Να μας πουν δηλαδή όχι «τι είχες Γιάννη μου», αλλά τι έχεις σήμερα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot