FOLLOW US: facebook twitter

«Τα Χρώματα της Ελλάδας στα Τίρανα»: Ολοκληρώθηκε η έκθεση παιδιών της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας στο Εθνικό Μουσείο Τιράνων

Ημερομηνία: 05-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32171″ img_size=”full”][vc_column_text]Συνδιοργανωτές οι δήμοι Ήλιδας-Τιράνων και Γκραμς

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο στην Αλβανική πρωτεύουσα, στο Εθνικό Μουσείο Τιράνων, η έκθεση ζωγραφικής του παιδικού εικαστικού τμήματος της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, έκθεση που διοργανώθηκε με την καθοριστική συμβολή του ζωγράφου και δασκάλου των εικαστικών τμημάτων της Βιβλιοθήκης, Κρίστο Χάσα. Να σημειώσουμε ότι η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία.

Τον Δήμο Ήλιδας, ο οποίος ήταν συνδιοργανωτής της έκθεσης μαζί με τους δήμους Τιράνων και Γκράμς Αλβανίας, εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος. Μάλιστα, ο κύριος Μανωλόπουλος μετά τον χαιρετισμό του παρέδωσε τιμητικό έπαινο στον κύριο Χάσα, για την πολυετή προσφορά του στην Αμαλιάδα και την πρωτοβουλία του να μεταφέρει την έκθεση με τα έργα των μικρών ζωγράφων στην γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Τιράνων παρουσιάζονται 120 έργα ζωγραφικής φτιαγμένα με πολύ μεράκι και φαντασία από 47 παιδιά, ηλικίας 5 έως 11 ετών της Ομάδας Ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης, είναι μια συλλογή από τα μαθήματα των δύο τελευταίων δύο χρόνων, ζωγραφισμένα με πολλή αγάπη, μεράκι και φαντασία από τα παιδιά που προσέρχονται στην εικαστική ομάδα από την ευρύτερη περιοχή, όπως από Αμαλιάδα, Γαστούνη, Βαρθολομιό, Ανδραβίδα, Καβάσιλα και Χάβαρι. Μέσα σ’ αυτά είναι και έργα παιδιών μεταναστών από την Αλβανία που ζουν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα, θεωρώντας τη χώρα μας ως πατρίδα τους.

Η θεματολογία των έργων είναι πλούσια με θέματα που αφορούν κυρίως τον πολιτισμό, την ιστορία και την καθημερινότητα της ζωής στην Ελλάδα, έτσι όπως μοναδικά τα συλλαμβάνει με την φαντασία του το κάθε παιδί. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη και την Συμφιλίωση των δύο λαών, κάτι που πρεσβεύει με το έργο του στην χώρα μας και ο ίδιος ο καλλιτέχνης και καθηγητής εικαστικών, Κρίστο Χάσα.  Η έκθεση ολοκληρώθηκε στις χθες, Τρίτη 5 Ιουλίου και είχε μεγάλη επισκεψιμότητα.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1499238132431-3118c729-c422-2″ include=”32173,32174,32175″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot