FOLLOW US: facebook twitter

Τα τετραγωνικά της κας Ευδώρας

Ημερομηνία: 10-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

tetrafwnika-spiti-pandwras

Έχτισε το τσαρδάκι της με τις αποταμιεύσεις επίμοχθης εργασίας δεκαετιών. Κορίτσι πράμα το θελε μεγαλούτσικο, να μην λακίζουνε και οι γαμπροί με το «καλησπέρα» μια που αποδείχθηκε κομμάτι δύσκολο να τους κερδίσει με το παρουσιαστικό της. Και να που της βγήκε σε καλό της κυρίας Ευδώρας. Δεν κλείνει μάτι τα βράδια αναλογιζόμενη τα δεινά που επέφεραν στον λαό τα μνημόνια. Κόβει βόλτες πάνω- κάτω στο βαθύ σκοτάδι, όχι από τύψεις, αλλά για συμπαράσταση στην αναξιοπαθούντα κοινωνία. Το φαντάζεστε τώρα να ήταν υποχρεωμένη να εκτελεί τις ακατάπαυστες μεταμεσονύκτιες διαδρομές, σε μια κρύα και στενή κάμαρα. Ενώ τώρα τα 370 και κάτι τετραγωνικά της παρέχουν τον αναγκαίο χώρο. Α όλα κι όλα. Η φτώχεια θέλει άπλα. Φοράει και τα μπικουτί της, καθότι πουρνό- πουρνό στα κανάλια πρέπει να’ ναι άψογο το μαλλί, και δώστου δρομολόγιο.

Πηγαίνοντας να το δηλώσει στη ΔΕΗ, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί φανέρωσε μόνο τα 170 τετραγωνικά.

Έκρυψε τα υπόλοιπα αποκλειστικά για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν αισθανόταν καλά να νοιώσουν ξαφνικά οι υπάλληλοι κόμπλεξ κατωτερότητας. Της ήρθε και λίγο βολικό καθώς πλήρωνε λιγότερα δημοτικά τέλη, άσχετο. Τελικά όμως η ευαισθησία ανταμείβεται. Όταν εκείνος ο αχώνευτος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ επινόησε το χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο θα εξοφλούνταν μέσω των λογαριασμών της ΔΗΕ, ευλογούσε τη τύχη της. Τρεις χιλιάδες διακόσια ευρώπουλα γλίτωσε στη διετία. Και αργότερα όταν ήρθε ο ΕΝΦΙΑ του Χαρδούβελη εξοικονόμησε ακόμη περισσότερα.

Όλα της πήγαιναν δεξιά μέχρι που ήρθαν ‘κείνοι οι βρωμοσυριζαίοι που τους παλουκώθηκε να καθιερώσουν τα «πόθεν έσχες» και κάτι άλλα περίεργα «αν δεν τα δηλώσεις θα τα χάσεις» οπότε έτρεξε έντρομη να καταγγείλει οικειοθελώς το «λάθος».

Δεν παρέλειψε βεβαίως να καταγγείλει και τον Τσίπρα που οδηγεί τη χώρα στη καταστροφή…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot