FOLLOW US: facebook twitter

Τα πολλά λόγια…

Ημερομηνία: 28-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40400″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίδια μέρη…

Τις τελευταίες εβδομάδες ακούμε όλο και πιο συχνά στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προβαίνουν σε εμφατικές δηλώσεις επιστροφής της πολυπόθητης ανάπτυξης, μετά την χρόνια απουσία της από τη χώρα.

Στην πολιτική, είναι σύνηθες να λέγονται πράγματα σε σχέση με την κατάσταση της εκάστοτε οικονομίας, που δεν αντιστοιχούν ακριβώς στην πραγματικότητα και τούτο δεν οφείλεται μόνο στην τάση των κυβερνώντων να είναι υπεραισιόδοξοι.

Η οικονομία είναι ψυχολογία, και με απλά λόγια εδώ ισχύει το «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει». Δεν υπάρχει λοιπόν ποτέ περίπτωση να ορθοποδήσει οικονομία για την οποία οι ιθύνοντες τα μασάνε και εκφράζονται με μισόλογα.

Από την άλλη όμως, δεν είναι και σοφό να το παρακάνει κανείς. Είναι γεγονός ότι σήμερα η εθνική οικονομία μοιάζει για ακόμα μία φορά να έχει απορροφήσει τα απανωτά σοκ της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ωστόσο, όσο τα κόκκινα δάνεια παραμένουν «αρρύθμιστα» και όσο δεν προχωρούν οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, προκοπή δεν θα δούμε. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ή ότι είναι σωστό να αρχίσουν οι αρχές να μπουκάρουν στα σπίτια των μεροκαματιάρηδων, όπως π.χ. στην Ισπανία.

Πενήντα εταιρείες μόνο, των οποίων τα χρέη ρυθμίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, είχαν όφελος περί τα 2 δις. Συνεπώς χρειάζονται έργα, όχι λόγια και πόσο μάλλον μεγάλα λόγια.

Θυμάστε κάποτε που η κοινωνία κορόιδευε τον Σαμαρά και το διαβόητο αφήγημα του success story;  Δικαίως, γιατί όταν μία κυβέρνηση ασχολείται περισσότερο με το φαίνεσθαι και το πώς θα βολέψει τους δικούς της παρά με το πράττειν, δεν υπάρχει πιθανότητα ανάκαμψης.

Ακόμη όμως κι αν δεχθούμε ως δεδομένο ότι τούτοι εδώ κάνουν επιτέλους την δουλειά που δεν έκαναν για δεκαετίες οι προηγούμενοι, οφείλουμε να είμαστε το ίδιο αυστηροί με τους τύπους.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λέει ο λαός, και αυτή η σοφότατη ρήση, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρη˙ σήμερα παρά ποτέ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot