FOLLOW US: facebook twitter

Τα παιδιά της Ηλείας στηρίζουν τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Ημερομηνία: 20-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Παρουσιάστηκε στο Λάτσειο η πρωτοβουλία αποστολής σχολικών ειδών και ανθρωπιστικής βοήθειας

Την αγάπη τους, την αλληλεγγύη τους και την θετική τους σκέψη, στέλνουν με το δικό τους τρόπο τα παιδιά της Ηλείας στα παιδιά της Μαδαγασκάρης” που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, χαρίζοντάς τους μεταχειρισμένα και καινούργια σχολικά είδη, μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη πρωτοβουλία δράσης που αναπτύσσεται στην περιοχή μας.

Την πρωτοβουλία αυτή έχουν αναλάβει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου και η πρόεδρός του τ. βουλευτής Ηλείας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου σε συνεργασία με τον π. Κωνσταντίνο Μαργαρώνη εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου της Ι.Μ Νικαίας. Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν έμπρακτα η Ι.Μητρόπολη Ηλείας, ο δήμος Πύργου μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας και της αντιδημάρχου Αντριάνας Αγγελακοπούλου και της άμμισθης συμβούλου του δημάρχου Ευγενίας Χριστοπούλου, ο Σύλλογος Γυναικών «Οι Πυργιώτισσες» και η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας που μάλιστα μέσω του δασκάλου εικαστικών Kristo Defrim Hasa  δώρισαν 10 πίνακες ζωγραφικής με δικά του έργα και έργα των μαθητών του.

Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης έγινε την Δευτέρα το απόγευμα στο Δημαρχείο Πύργου και αφορά την συγκέντρωση σχολικών ειδών, καινούργιων ή μεταχειρισμένων σε καλή όμως κατάσταση, όπως σχολικές τσάντες, κασετίνες, μαρκαδόρους, φωτοτυπικό χαρτί κλπ, είδη που θα αποτελέσουν μέρος της ανθρωπιστικής αποστολής βοήθειας που θα σταλεί με κοντέινερ στη Μαδαγασκάρη τον Οκτώβριο.

Όσοι επιθυμούν – πέρα από τα είδη που προσφέρθηκαν κατά την εκδήλωση στο Λάτσειο, μπορούν να πηγαίνουν τα σχολικά είδη στην αποθήκη που διαθέτει το δήμος Πύργου δίπλα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο έως τις 4 Οκτώβρη.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων και συλλόγων που στηρίζουν αυτήν την κίνηση αλληλεγγύης για τα παιδιά της Αφρικής όπως και εκ μέρους της Ι.Μητρόπολης Ηλείας ο π. Ηλίας Παπαγγελής.

Στην συνέτευξη τύπου που δόθηκε στο Λάτσειο η κ. Αυγερινοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι της Μαδαγασκάρης είναι ένας πολύ φτωχός λαός της Αφρικής που χρειάζεται βοήθεια, δεν έχουν ούτε να βασικά είδη διατροφής, ούτε καθαρό νερό, ωστόσο κοντά τους βρίσκεται η Ορθόδοξη Επισκοπή Μαδαγασκάρης και ο Ιεραποστολικός Σταθμός με σημανιτκό αποστολικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο.

Από την πλευρά του ο π. Κ. Μαργώνης που οργανώνει και την αποστολή στη Μαδαγασκάρη ανέφερε ότι οι δυο Εκκλησίες έχουν μακρά συνεργασία και συνηθίζουν να στηρίζουν αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας που δεν αφορούν μόνο σχολικά, αλλά είδη ένδυσης, παιχνίδια, φάρμακα κλ.π. και περιέγραψε με μελανά χρώματα τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτήν την χώρα της Αφρικής. Ευχαρίστησε δε την Ι.Μητρόπολη Ηλείας για την στήριξη και όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το καραβάνι ανθρωπιστικής βοήθειας.

Να σημειώσουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η κινητοποίησή του είναι εξαιρετικά συγκινητική, ενώ καινούργια σχολικά είδη προσέφεραν ακόμα η κ. Δώρα Κορκολή από το βιβλιοπωλείο Κορκολής, η κ. Νεράντζη από το βιβλιοπωλείο «Άρωμα Βιβλίου», η κ. Μαριάννα Σιγούρου κ.α[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1505889191041-f99fb38c-625d-10″ include=”39652,39653,39654,39655,39656″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot