FOLLOW US: facebook twitter

Τα παιδία διαβάζει!

Ημερομηνία: 12-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”18015″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίδια μέρη…

Αν οι τελευταίες γενιές γονέων (χοντρικά) γλίτωσαν παρά τρίχα την αγραμματοσύνη, είναι ακριβώς εξαιτίας της μικρής διείσδυσης που είχαν οι υπολογιστές στα ελληνικά νοικοκυριά κατά τα παιδικά τους χρόνια, γεγονός το οποίο άφηνε ζωτικό χώρο στο βιβλίο. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το βιβλίο γινόταν αναπόσπαστο στοιχείο της θερινής ρουτίνας και του άπλετου ελεύθερου χρόνου. Με τα χρόνια όμως, οι υπολογιστές, τα laptop, τα tablet, τα hi-tech κινητά κλπ. έγιναν η νέα πραγματικότητα των ενηλίκων και κυρίως των παιδιών, πολλά από τα οποία μοιάζουν αυτήν την περίοδο να μετακινούνται από οθόνη σε οθόνη.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στην μεταλλαγή αυτή καθαυτή που έχει σημειωθεί και που εντέλει ήταν αναπόφευκτη, υπό την έννοια ότι η ζωή είναι σαν ποτάμι και τα νερά του είναι κατά κανόνα ορμητικά. Έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια μικρά παιδιά που δεν ξέρουν ακόμη ούτε να γράφουν το όνομά τους, να πληκτρολογούν κανονικότητα τον υπολογιστή, θέλοντας φερειπείν να δουν το αγαπημένο τους παιδικό στο YouTube.

Συνεπώς το πρόβλημα πέφτει ξανά στον γονέα και στην τακτική την οποία θα ακολουθήσει. Μιλάμε ξεκάθαρα και όχι τυχαία για «τακτική», καθώς εδώ δεν επαρκεί μία απλή και ρητή απαγόρευση του τύπου, «δεν θα κάθεσαι στον υπολογιστή πάνω από μία ώρα την ημέρα». Θα πρέπει ο γονιός να βρει τρόπους ώστε να προωθήσει το αντίβαρο. Σε ό,τι αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες, όπου ήδη πλησιάζει απειλητικά η εφηβεία, αυτό θα είναι μία μάλλον ακατόρθωτη αποστολή αφού η «ζημιά» έχει γίνει, ωστόσο η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Στις μικρότερες ηλικίες τώρα, επιβάλλεται να το καταφέρει.

Είναι αναγκαίο να δείξει πόσο μαγικό μπορεί να γίνει ένα κομμάτι από χαρτιά δεμένα μεταξύ τους. Και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από το καλοκαίρι, όπου οι εκδοτικοί οίκοι βγάζουν εκπληκτικά πράγματα προκειμένου να παραμείνουν ζωντανοί στην αγορά. Και πάλι, δεν αρκεί απλά να αγοράσεις μερικά βιβλία και να τα πετάξεις σαν ξεροκόμματο μπροστά στο παιδί. Θα πρέπει να ασχοληθείς, χτίζοντας κομμάτι-κομμάτι ένα ολόκληρο σύμπαν πάνω σε μία ιδέα. Είναι αποδεδειγμένο ότι όποιος το έχει επιχειρήσει με αγάπη και υπομονή, βρίσκει πάντοτε τον τρόπο.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot