FOLLOW US: facebook twitter

Τα «νέα μέτρα» τους έβγαλαν στο δρόμο

Ημερομηνία: 18-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, γυναίκες στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Με κοινή παρουσία στην κεντρική μεγάλη πορεία, αγρότες, εργάτες, μέλη των συνδικάτων, της ΟΓΕ Ηλείας και των πρωτοβάθμιων σωματείων της Ηλείας, διατράνωσαν την αντίδρασή τους στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μετά τις 10.30 το πρωί ξεκίνησαν οι δύο συγκεντρώσεις στην πλατεία ΟΤΕ και στο 2ο λύκειο Πύργου. Η πρώτη από το ΠΑΜΕ, την ΟΑΣΗ και τα Συνδικάτα και η δεύτερη από τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ηλείας.

Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πέτρος, ο εκπαιδευτικός, πρώην δήμαρχος Ανδρίτσαινας και μέλος του ΠΑΜΕ Τρύφωνας Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας Νίκος Καραμάνης. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν το μέλος της διοίκησης του ΠΑΜΕ Ηλείας Κώστας Γιάνναρος, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως «… οι εξελίξεις δημιουργούν νέες απαιτήσεις στην πάλη μας.

Μετά από επτά χρόνια βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης η κυβέρνηση και τα  επιτελεία της μιλούν για καπιταλιστική ανάπτυξη που είναι προ των πυλών. Απαιτούν συναίνεση και υποταγή για να μην χαθεί η στιγμή και φέρνουν νέα λαίλαπα μέτρων που κουβεντιάζουν στην Βουλή. Η δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ του Σαββάτου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι σαρωτικά». Λίγο πριν την έναρξη της κεντρικής ομιλίας στο χώρο της πλατείας ΟΤΕ έφτασαν και οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων Ηλείας που προστέθηκαν στο πλήθος. Όλοι μαζί ξεκίνησαν λίγο μετά τις έντεκα μια μεγάλη και με παλμό πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με το πλήθος να φωνάζει αντικυβερνητικά συνθήματα, κατά των μέτρων, των μνημονίων και της λιτότητας.

Στο περιθώριο των κινητοποιήσεων τα μέλη του ΠΑΜΕ νωρίς το πρωί της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν συμβολικά σε κατάστημα αλυσίδας για να ενημερώσουν τον κόσμο και να τον καλέσουν στην κινητοποίηση.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1495088846931-3c007763-8e1a-7″ include=”27045,27046,27047,27048″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot