FOLLOW US: facebook twitter

Τα μπλόκα έφυγαν νωρίς: Αποχώρησαν οι αγρότες από τη Μαραθιά

Ημερομηνία: 08-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51796″ img_size=”full”][vc_column_text]Μόλις λίγες ημέρες παρέμειναν οι αγρότες στα μπλόκα. Στην Ηλεία, η συμβολική παρουσία των τρακτέρ στον κόμβο Μαραθιάς, ολοκληρώθηκε χθες. Προηγήθηκε πριν τρεις ημέρες η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, με τους επικεφαλής της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, όπου τους ενημέρωσε για την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων που είχαν θέσει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, κάνοντας τους τελευταίους να υποχωρήσουν και να «παγώσουν» τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα. Έτσι χθες έγινε μια τελευταία συγκέντρωση των αγροτών στη Μαραθιά, πριν αποχωρήσουν από εκεί τα λιγοστά τρακτέρ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, «… στη συνάντηση που είχε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, δεσμεύτηκε ότι θα έχουν σε μερικά βασικά αιτήματα, ότι οι αγρότες θα έχουν 15.000 ευρώ ακατάσχετο όριο στους λογαριασμούς τους, ότι το 50% των επιλαχόντων νέων αγροτών θα εγκριθούν και θα μπουν στο πρόγραμμα. Ακόμα στην επιστροφή του φόρου πετρελαίου, δεσμεύτηκε πως θα ξεκινήσει ξανά από το Φλεβάρη όπως παλιά και θα δοθούν και τα χρήματα του 2015-2016.

Επίσης ότι δεν θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, παραμένοντας στα δύο ευρώ και όχι στα δώδεκα που έλεγαν. Θα συνδεθεί η παραγωγή με την ενιαία ενίσχυση, θα καταργηθεί ο φόρος στο κρασί. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί βασικά μας αιτήματα δεν έχουν δικαιωθεί, όπως η φορολογία, η μείωση κόστους παραγωγής, οι πλειστηριασμοί κ.α. Σήμερα σταματάμε τις κινητοποιήσεις με τη μορφή των μπλόκων σε όλη την Ελλάδα, αλλά στις 21 Φεβρουαρίου η πανελλαδική επιτροπών των μπλόκων σε όλη την Ελλάδα θα κάνει μια κινητοποιήση, για τους πλειστηριασμούς. Εκεί θα συνεδριάσουμε και θα αποφασίσουμε, τι θα κάνουμε».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot