FOLLOW US: facebook twitter

Τα ΘΑ της Δ.Ε.Θ

Ημερομηνία: 02-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37841″ img_size=”full”][vc_column_text]Ανοίγει σε λίγες μέρες τις πύλες της η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ένας θεσμός που έχει σημαδευτεί διαχρονικά από τις γνωστές «κούφιες» υποσχέσεις και τα αμέτρητα ΘΑ των εκάστοτε πολιτικών ταγών.

Δυστυχώς, όσοι πρωθυπουργοί και αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από την παράδοση.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα έχουν ακουστεί, ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Η μόνη δικαιολογία ίσως είναι ότι «οι υποσχέσεις που δόθηκαν ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος».

Απλά γιατί όλοι οι πολιτικοί –με εξαίρεση ίσως τον πρώτο χρόνο των μεγάλων ψευδαισθήσεων της σημερινής κυβέρνησης- γνώριζαν την αναγκαιότητα της εποχής των μνημονίων.

Μόνο που κανείς δεν βρήκε το θάρρος να πει την πικρή αλήθεια στους πολίτες.

Μια αλήθεια που η κοινωνία σήμερα γνωρίζει καλά αφού οχτώ χρόνια τώρα την βιώνει στο πετσί της. Ανεργία, φτώχεια, λουκέτα, επιστροφή του βιοτικού επιπέδου στο μακρινό χθες.

Και όσο κι αν ματαίως πασχίζουν να ξεχαστούν, έχει γνώση των πεπραγμένων όλων. Το ερώτημα είναι, αν και αυτή τη φορά θα ακολουθήσουν την περπατημένη.

Αν θα ανοίξουν και πάλι το γνωστό «παράθυρο» των υποσχέσεων και των παροχών. Αν και αυτή τη φορά θα προσπαθήσουν να μοιράσουν φρούδες ελπίδες. Γιατί θα είναι «άδικος κόπος».

Ακόμα κι αν όλα «πάνε καλά» και το καλοκαίρι του 2018 ελευθερωθούμε από τον «ζυγό» των δανειστών, όλοι σήμερα ξέρουμε, ότι ο «γολγοθάς» είναι πολύ μακρύς ακόμη…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot