FOLLOW US: facebook twitter

 Τα δεδομένα για τα πλέι-οφ

Ημερομηνία: 31-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

b-katigoria

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ

Ρεπορτάζ από έξι αγώνες της

Από τη μόνιμη στήλη μας «Ανοιχτό Γήπεδο» κάναμε μικρή εισαγωγή για τα πρωτεία στη Β΄ Κατηγορία. Και στους δύο ομίλους. Αναφέραμε πως λογικά έχει κλείσει η τριάδα στον 1ο όμιλο (όχι βέβαια με αυτή τη σειρά). Θα είναι μεγάλη έκπληξη, αν κάποια άλλη ομάδα μπει σφήνα στις τρεις: Διγενής (28), Πέλοπας (27), Απόλλων Ν. Φιγαλείας (25). Αντίθετα, στο λεγόμενο όμιλο του κάμπου, η τριάδα είναι ανοιχτή. Ο Πηνειακός (31), η ΑΕ Κανουλίων (29) και οι Λέοντες (26) έχουν τα πρωτεία, ενώ ακολουθούν Γεράκι και Κάστρο από 23 βαθμούς. Ίσως σε αυτές τις δύο ομάδες κάποια μπει σφήνα, αν και το θεωρούμε πολύ δύσκολο, κυρίως για τον Α.Ο. Κάστρου που δεν έχει σταθερή απόδοση. Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένα στοιχεία από τους κυριότερους αγώνες της εμβόλιμης αγωνιστικής της περασμένης Τετάρτης, η οποία ήταν προβληματική λόγω του εργάσιμου της ημέρας.

 

Νίκη μετά από δύο ήττες

Στο κατάμεστο γήπεδο της Ν. Φιγαλείας, η ομάδα του Άρη Ρουμελιώτη πήρε τη νίκη επί του Πέλοπα μετά από δύο ήττες της ομάδας του Δ. Μπατζάκα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το παιχνίδι κύλησε με εναλλασσόμενη, ανά ημίχρονο, υπεροχή. Το σκορ άνοιξε ο πρώτος σκόρερ του ομίλου, Παναγιώτης Πλακάς στο 30΄και ισοφάρισε ο Θανάσης Χριστόπουλος στο 75΄. Όμως στο 80΄ ο Απόλλων με τον Πλακά πάλι, πήρε τη νίκη, ενώ οι Φιγαλιείς είχαν και σουτ στο δοκάρι με το Γιάννη Καπλάνη. Καλύτεροι οι Ρουμελιώτης, Κουτσόπουλος, Κατσιώλης (Απόλλων), Χριστόπουλος, Πάνος Φωτεινόπουλος.

Πήρε μεγάλη ρεβάνς η ΑΕΚ

Η ΑΕ Κανουλίων του Χρήστου Γκρίλλα και του «Στρατηγού» πήρε μεγάλη νίκη επί του πρωτοπόρου Πηνειακού καθώς και τη ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου. Έτσι μείωσε τη βαθμολογική διαφορά στους δύο βαθμούς. Για την ΑΕΚ υπήρξε πλουραλισμός στο σκοράρισμα με τους Πανταζόπουλο στο 20΄, Καραχάλιο στο 43΄, Σπυρόπουλο στο 55΄ και Μπαχούρο στο 88΄, να πετυχαίνουν γκολ. Έτσι, το τελικό 4-0 αποτυπώνει τη διαφορά των ομάδων στο συγκεκριμένο αγώνα.

Νίκη των Λεόντων με Γεράκι

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι Λέοντες επί του Εθνικού Γερακίου (1-0), σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε με ένα γκολ που πέτυχε από τα αποδυτήρια ο Στέλιος Θεοδωρόπουλος για την Ακαδημία της Αμαλιάδας, μόλις στο 2΄. Ήταν γενικά αμφίρροπο το παιχνίδι, ενώ το Γεράκι είχε απουσίες. Πίεσε ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Οι ομάδες είχαν από ένα σουτ στο δοκάρι με τους Θεοδωρόπουλο, Κότσιφα. Στα αξιοσημείωτα οι αποβολές για τους Λούντζη (Λέοντες), Κότσιφα (Εθνικός).

Διπλό η Βαρβάσαινα

Όπως στον πρώτο γύρο έτσι και στο δεύτερο, ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας κέρδισε τον Άφοβο με 2-1. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τους Χριστακόπουλο, Δασκόπουλο, ενώ ο Άφοβος (που αγωνίστηκε με απουσίες), μείωσε στην επανάληψη με τον Ηλία Κατελούζο.

Η νίκη του Κεραυνού

Με ένα γκολ που πέτυχε ο Στάθης Γιαννικόπουλος στο 68΄, η ομάδα της Βρίνας πέρασε από την Κουτσοχέρα με 0-1, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

 

Νίκη και του Ωλενιακού

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Ωλενιακός στο παγωμένο γήπεδο της Ώλενας επί της Προόδου με 1-0. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση πέτυχε με σουτ ο Τσίκληρας και σαφώς ήταν άκυρο καθώς η μπάλα βγήκε άουτ πριν το τελικό σουτ. Την  άφησαν ο αμυντικός και ο τερματοφύλακας, γιατί δεν έμαθαν, αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής, το παιχνίδι «παίζει». Μεγάλη η ευθύνη του βοηθού Κολόκα, αλλά και του διαιτητή Β. Τσάκαλη. Οι ομάδες, παρά τις απουσίες τους, είχαν ευκαιρίες για γκολ, ενώ αυτή της Σαλμώνης, φάουλ στο δοκάρι με τον Πέρρα.

 

Οι σκόρερ

Στον πρώτο όμιλο: Πλακάς (Απόλλων Ν. Φιγαλείας) 13, Δασκόπουλος (Βαρβάσαινα) 9, Δ. Κατσιώλης (Απόλλων Ν. Φιγαλείας) 8, Χρ. Κατσιώλης (Πρόοδος) 7.

 

Στον δεύτερο όμιλο: Μαρκόπουλος (Γεράκι) 9, Τσάκος (Πηνειακός) 9, Παρασκευόπουλος (Λέοντες) 8, Θεοδωρόπουλος (Λέοντες) 8.

 

Π.Κ.Τ.

 

 

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot