FOLLOW US: facebook twitter

Τα γενέθλια του Μίκη στο ξωκλήσι του Αι-Γιάννη

Ημερομηνία: 28-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”29770″ img_size=”full”][vc_column_text]Αύριο Σάββατο η Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την μεγάλη συναυλία που θα γίνει αύριο το βράδυ στο ξωκλήσι του Αι- Γιάννη στα Μακρίσια, όπου η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που διοργανώνει όπως πάντα ο Γιάννης Τζουναόπουλος, θα είναι στην ουσία Γιορτή της Ρωμιοσύνης για τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη!

Θα έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα σπουδαίο αφιέρωμα -συναυλία στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ανήμερα των γενεθλίων του, σε έναν δημιουργό που έχει τιμήσει πολλές φορές με την παρουσία του τη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια. Η συναυλία είναι συνδιοργάνωση με την Π.Ε Ηλείας και τον δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, με ελεύθερη όπως πάντα είσοδο για το κοινό.

Οι πρόβες από την πλευρά των μουσικών και τραγουδιστών που γίνονται στην ΕΡΤ είναι πολύωρες, έτσι ώστε η βραδιά να είναι μοναδική! Μάλιστα  στους τραγουδιστές, συνθέτες και μουσικούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί για την συμμετοχή τους στην συναυλία, έρχεται να προστεθεί και  ο Γιώργος Κατσαρός με το σαξόφωνό του, που θα παίξει για να τιμήσει και αυτός τον Μίκη.

Βασικός ερμηνευτής της βραδιάς θα είναι ο Πέτρος Γαϊτάνος ο οποίος έχει τιμήσει το έργο του Μίκη, καθώς είναι ο τραγουδιστής που μετά τον Μπιθικώτση, τον Καζαντζίδη και τον Μανώλη Μητσιά, ερμήνευσε τις «Πολιτείες» Α’ και Β΄ του Θεοδωράκη.

Ο Γαϊτάνος θα τραγουδήσει αθάνατα τραγούδια του Μίκη και το αφιέρωμα θα ανοίξει με το «Happy Birthday» στον μεγάλο μας συνθέτη που θα τραγουδήσουν επι σκηνής οι τραγουδιστές της βραδιάς από καρδιάς, μαζί με όλον τον κόσμο, στέλνοντας του τις ευχές όλων – και από τους απόδημους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου- αλλά και τις ευχαριστίες του για το τεράστιο έργο του, αναγνωρισμένο σε όλον τον πλανήτη.

Στην συνέχεια, η βραδιά επιφυλάσσει εκπλήξεις, καθώς τη σκυτάλη θα πάρει ο γνωστός σολίστ του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης που αφενός θα παίξει ορχηστρικά κομμάτια του Μίκη και αφετέρου μαζί με την ερμηνεύτρια Μαρία Γράμψα, θα τραγουδήσουν σε πρώτη εκτέλεση του νέο τους τραγούδι «Μαρία» σε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου. Όπως λέει ο Γ. Τζουανόπουλος το τραγούδι είναι αφιερωμένο στο Μίκη, που έχει λατρέψει την γυναίκα στα έργα του, αφού ο στίχος του υμνεί διαχρονικά την γυναίκα ξεκινώντας από την αρχαιότητα και την Ολυμπία ως το σήμερα. Το τραγούδι έχει ήδη ηχογραφηθεί και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον Άι- Γιάννη.

Ακολουθεί η τραγουδίστρια Μπέττυ Χαρλαύτη με τον Γιάννη Μπελώνη στο πιάνο. Πρόκειται για την νέα ερμηνεύτρια τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, την πιο πρόσφατη επιλογή του και τον επί σειρά ετών συνεργάτη του στην Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» , οι οποίοι θα ερμηνεύσουν  μεταξύ άλλων για πρώτη φορά ένα ανέκδοτο τραγούδι του Μίκη σε δική του μουσική και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου που λέγεται «Με το αίμα».

Βεβαίως κατά την διάρκεια της συναυλίας, από τους ερμηνευτές της βραδιάς θα ακουστούν και πολλά άλλα τραγούδια γνωστών ελλήνων συνθετών τους οποίους τιμά και αγαπά ο Μίκης, όπως ο Τσιτσάνης, ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Μάνος Λοϊζος κ.α.

Η συναυλία ξεκινά στις 9 το βράδυ και αναμένεται κοσμοσυρροή![/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1501230879207-061c0b04-75f4-3″ include=”34365,34366,34367″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot