FOLLOW US: facebook twitter

Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο στην Τουρκία [ΒΙΝΤΕΟ]

Ημερομηνία: 05-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο Osmangazi του Εσκεσεχίρ στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης άνοιξε πυρ και σκότωσε τον βοηθό κοσμήτορα, τον γραμματέα της σχολής, έναν λέκτορα και ένα μέλος του προσωπικού του πανεπιστημίου, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu κρατείται από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Πρόκειται για ερευνητή, ο οποίος γύρω στις 3 μ.μ. ανέβηκε στον τρίτο όροφο του κεντρικού κτιρίου και άνοιξε πυρ.

Πολλά ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στην περιοχή, ενώ στις εικόνες που προβάλλουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται εργαζόμενοι και φοιτητές του πανεπιστημίου να κλαίνε ή να κρατούν με απόγνωση το κεφάλι τους.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χασάν Γκιονέν επιβεβαίωσε ότι τέσσερις από τους εργαζόμενους σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης εισήλθε στο γραφείο του κοσμήτορα που δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί, κατόπιν βγήκε και πυροβόλησε τέσσερις ανθρώπους με ένα περίστροφο.

Αφού έσπειρε τον θάνατο και τον πανικό, ο ένοπλος τράπηκε σε φυγή, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν και τον συνέλαβαν, σύμφωνα με τον Γκιονέν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan αναφέρει ότι ο ύποπτος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου ανακρίνεται, ενώ τονίζεται ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Δημοσιογράφος του Anadolu, που μίλησε στο CNN Turk, είπε ότι ο δράστης παραδόθηκε και δεν προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot