FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη χθες στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Δίδεται η πάγια προκαταβολή στους προέδρους των χωριών

Ημερομηνία: 28-03-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56195″ img_size=”full”][vc_column_text]Με στόχο να αντιμετωπιστεί καλύτερα η καθημερινότητα των πολιτών, κυρίως στις τοπικές κοινότητες, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, αποφάσισε να δώσει στους προέδρους των Τ.Κ. την πάγια προκαταβολή για να διαχειριστούν καλύτερα τις άμεσες ανάγκες των χωριών τους. Το εγχείρημα είναι δύσκολο, ωστόσο με την στήριξη και της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, μπορεί να υλοποιηθεί επιτυχώς.

Για το σκοπό αυτό χθες ο κ. Μοράντ κάλεσε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων στο δημαρχείο των Λεχαινών, ώστε να τους ενημερώσει σχετικά με το θέμα. Από την αρχή της θητείας του κ. Μοράντ είχε γίνει μια πρώτη συνάντηση συνολικά, ενώ στο διάστημα που ακολούθησε έγιναν μεμονωμένες συναντήσεις με πρωτοβουλία των προέδρων στο γραφείο του. «Θέτουμε στη συνάντηση αυτή σήμερα (σ.σ. χθες) το σοβαρό ζήτημα του τι γίνεται με τις εργασίες ή τις δημοπρασίες στο δήμο και τους εργολάβους που αναλαμβάνουν είτε τη συντήρηση του φωτισμού, είτε τους αγροτικούς δρόμους, την υδροδότηση, τα έργα της καθημερινότητας. Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στο νομό Ηλείας, έχει πολλούς αγροτικούς δρόμους και έχει ένα παλιό δίκτυο ύδρευσης με γεωτρήσεις και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις και έχουμε έτοιμη μελέτη για αλλαγή στο δίκτυο ύδρευσης στα περισσότερα μέρη, όπως στο Κάστρο, τη Μυρσίνη, τα χωριά της Βουπρασίας, όπως Μπρόσι, Μέλισσα, Δάφνη, Ξενιές, Ψάρι, Νεάπολη, Βάρδα που θα τα προχωρήσουμε σε επόμενη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ώστε να ενταχθούν και να  υλοποιηθούν σύντομα» σχολίασε ο κ. Μοράντ.

Αναφερόμενος στο θέμα της πάγιας προκαταβολής τόνισε πως «… βλέπουμε ότι οι πρόεδροι έχουν πρόβλημα με τις δημοπρασίες των μικρών έργων. Οι εργολάβοι δεν κάνουν αυτά που ζητούν οι πρόεδροι να γίνουν και δεν τους βοηθούν. Θα δώσουμε στους προέδρους την πάγια προκαταβολή, ώστε να έχουν ένα ποσό διαθέσιμο για να αντιμετωπίσουν έκτακτες και άμεσες ανάγκες. Θα ξεκινήσουμε με μικρά ποσά. Είναι πολύ δύσκολο το θέμα, έχω μιλήσει με την οικονομική μου υπηρεσία, θα γίνει δύσκολα πράξη καθώς τα έργα εντάσσονται σε διαφορετικούς κωδικούς και είναι μεγάλος όγκος δουλειάς, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην Οικονομική μου υπηρεσία πως θα τα καταφέρει γιατί θέλει να βοηθήσει την κατάσταση, καθώς βλέπουν ότι τα προβλήματα στο δήμο είναι πάρα πολλά εδώ και χρόνια. Προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώσουμε την κατάσταση, θέλουμε τη βοήθεια των προέδρων και του κόσμου και πιστεύω ότι με μικρές αλλά ουσιαστικές κινήσεις θα κάνουμε την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot