FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Αγωνιστικό κάλεσμα προς τα μέλη του Συλλόγου

Ημερομηνία: 30-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”54565″ img_size=”full”][vc_column_text]Συναδέλφισες – συνάδελφοι,

Με αφορμή το 46ο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, καθώς και ότι πλησιάζει η εργατική Πρωτομαγιά,  η Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών και ακόμη και σήμερα στην χώρα μας εδώ και οκτώ χρόνια εφαρμόζεται μια συνταγή που οδηγεί τον ασθενή στο θάνατο, αντί στην ανάρρωση, μια βίαιη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας προς όφελος του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι,   τα αντιλαϊκά μέτρα μπορούν να ανατραπούν μόνο με ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, των ανέργων, των μικρομεσαίων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών. Πρέπει να προστατεύσουμε τα μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματά μας. Να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις των δημοσίων αγαθών του κοινωνικού κράτους. Για μια τοπική αυτοδιοίκηση ισχυρή με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι προσλήψεις μονίμου προσωπικού και οικονομική ενίσχυση των Δήμων, αναβάθμιση μηχανολογικού εξοπλισμού, αυστηρή τήρηση νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλιση,  επέκταση των κατηγοριών εργαζομένων Β.Α.Ε. και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που άδικα έχουν αποκλειστεί,   καμία περικοπή των Β.Α.Ε.,   επαναφορά των τριών πλασματικών κλιμακίων για ασφαλισμένους στα Β.Α.Ε.,   υπολογισμός της διετίας 2016 – 2017 στην μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων, μονιμοποίηση εργαζομένων ΙΔΑΧ, άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου, καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Συνάδελφοι,   είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι τώρα για να μπει ένα οριστικό τέλος σε όλες τις τακτικές και πολιτικές που ισοπεδώνουν τα πάντα.   Η μέχρι τώρα ιστορία μας έχει δείξει ότι μόνο όταν αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε έχουμε και κατακτήσεις.    Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια.   Έχουμε την δύναμη να το πετύχουμε,  έχουμε την διάθεση και την τόλμη να αγωνιστούμε ενάντια σε όσους υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χρ. Γαρύφαλλος[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot